BAŞKAN TATLIDEDE KİME MEL’UN DEDİ ?

A. Kadir Tutaşı’nın istifa etmesiyle boşalan Artuklu Belediye Başkanlığı koltuğuna Belediye Meclisi seçimiyle Mehmet Tatlıdede oturdu. Daha önce Meclis üyeliği dışında siyasi yönetim deneyimi olmayan Başkan Tatlıdede zorlu bir ilçede başkanlığa adapte olmaya çalışıyor.
Karşılıklı misafirleşme ziyaretleri, aşure gününde aşureye dönmüş Mardin’de kepçe ile aşure dağıtımı ve yol çalışmalarını yerinde incelemek, taziye ziyaretlerinde bulunmak, şehre gelip giden bakan makan falan karşılamanın dışında performansı merak edilen Başkan Tatlıdede son yaptığı hareketle kafalarda soru işareti oluşturdu.
Belediye hizmet duvarına “ RÜŞVET ALANDA VERENDE MEL’UNDUR.” Tabelası asan Başkan Tatlıdede’nin bu tabelayı asmaktaki amacı ve kime ya da kimlere mesaj verdiği merak konusu oldu. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığı ile baktığınızda, Artuklu Belediyesinde rüşvet çarkı mı var ? sorusu akıllara geliyor.
Muammalı iş ve işlemlerin halen gizemini koruduğu Artuk’lu ilçesinde Başkan Tatlıdede’nin bu tabela faaliyeti açıklama bekliyor.
Tarihi ve kültürel doku üstünlüğü ile dünya sıralamasında ilklere oturan Mardin’in ziyaretleşme fotolarından, yol kaldırım gibi gına getiren sözüm ona çalışma görüntülerinden, bakan ve bürokrat karşılama törenlerinden çok daha önemli ve acil konuları olduğunu düşünen Mardin halkı Başkan Tatlıdede’den uluslararası kalkınma projeleri ve devrim projeleri beklemekte.
Siyasi tarihi boyunca nitelikli siyasetçi problemi yaşayan Mardin, il ve ilçe genelinde vizyon ve güncel entegre çalışmalarına ihtiyaç duymakta.
Gece kulübü kültürünün yayılmış olduğu, tarih ve kültür turizmi konusunda yetersiz hali, şehir koruma ve iddialı bir şehir olarak kalkınma hamlelerine ihtiyaç duyan Mardin , kalkınma kaptanlarına muhtaç.
Başkan Tatlıdede’den bu iyi niyetli eleştiriye anlayış göstermesi ve hareket gerçekleştirmesini rica ediyoruz.

BAŞKAN FARUK KILIÇ SERT KONUŞTU ? AFFETMEYİZ …
Kamu çalışanları arasında sistem ve disiplin bozukluğu ile ilgili yoğun şikayetlerin başlaması nedeniyle, siyasi dayanak sağlayarak kamuyu baba çiftliği olarak gören ve görev ihmali ile görev istismarı yapan hiç kimseye müsamaha gösterilmeyeceğini belirten Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç , Geçtiğimiz günlerde ilgili tüm kuruluş amirlerini konuya hassasiyet göstermesi Devletin ve Milletin her kuruş ve her santim hakkının kimseye peşkeş çekilmeyeceği hususunda maksimum hassasiyet istedi.
Ak Partinin siyasi dayanakla değil, adalet ve azimle çalışan kadrolar ile kalkınma sağlattığını belirten Başkan Kılıç toplumdan gelen şikayetler için özel ekip oluşturdu.

ORHAN MİROĞLU’NA ÇAĞRI …
Köprüden önce son çıkışın yaşandığı bu süreçte Mardin 2023 seçimlerine nasıl girecek ?
Geçmiş ve mevcut vekillerin siyasi yetersizliği
Geçmiş ve Mevcut Belediye Başkanlarının siyasi yetersizliği
İl ve İlçe Yönetimlerinin kutuplaşmış ve birbirlerine köprülü duruşları
MKYK cılar ve Aday heveslisi sözde kanaat önderlerinin
Egolu iş adamlarının siyaset yönetim hedefleri
Tek başına bir ordu gibi çalışan Vali Demirtaş ve Genel Sekreterin yorgunluğu
Boş beleş ziyaret fotolarıyla iş yapıyorum ayağındaki parti yöneticileri
Başkan Faruk Kılıç’ın yeniden yalnızlaştırılma çabası
Vekil Şeyhmus Dinçel’in ne iş yaptığına dair muammalar
Esnafın nitelik kaybetmesi
Turizm şehrindeki facia tablolar
Kontrolsüz ve denetimsiz yapı alışkanlığı
Havalarda uçuşan yolsuzluk iddiaları
İşsizlik ve sıkıntı çeken halk sorunları
Siyasetin mevcut tek hamisi konumundaki ve uluslararası siyasetin önemli ismi ORHAN MİROĞLU’na sesleniyorum. Biraz silkelemek gerekmiyor mu ? Deneyimli siyaset yönüyle ve demokrasi çizgisinde attığı güven verici adımlar nedeniyle belki de bu dönemin tek siyasi hekimliğini Orhan Miroğlu yapacaktır. Hadi Orhan abi. Köprüden önce son çıkış …

MARDİN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ AKTİF Mİ ?

Binlerce yıllık tarihi geçmişi
Kültürel zenginlik üstünlüğü
Yaşayan efsane müze şehir ünvanı
Yemekleri
Yaşam tarzları
Medeniyet zenginliği
Dil ve din zenginliği
Ben olsam uçururdum belki de Mardin’i
Sevgili Kültür ve Turizm Müdiresi Elif Belkıs Baştürk. Ha gayret ablacığım… az bi ses duyalım emi…

Murat Çuhadar
Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın