KAMUOYU BİLGİSİNE

KAMUOYU BİLGİSİNE

Bir süreden beri kamuoyunu meşgul etme çabasıyla uğraş vermeye çalışan çevreler

Mardin Artuklu üniversitesi ile Üniversiteye önemli katkılarda bulunmuş hayırseverler arasına nifak sokma çabaları ile karşılaşmaktayız.

Üniversitenin kurulması ve binalarının yapımı hususunda gayretli çalışmalar ve bağışlarda bulunan iş adamlarımızın yaptıkları binalar üzerindeki isimleri yazılı tabelaların indirilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyete uygun bir davranış değildir.

Rektör atamaları konusunda son derece şanssız ve muamma dolu süreç yaşayan Artuklu Üniversitesinin başarı grafiği maalesef hiçbir zaman istenilen boyuta ulaşmadığı gibi, Rektörlerin politikaları ise Üniversitenin başarı performansını son derece negatif yönde etkilemiştir. Bu durum yatırımcıların ve hayırseverlerin üniversiteye karşı güvenlerini de zedelemiştir.

2019 yılında göreve getirilen Prof.Dr.İbrahim Özcoşar’ın Üniversite vizyonu ve eğitim başarı kalitesinin yükselmesine dair ortaya koyduğu çabalar yeniden Üniversitenin başarı performansının gelişmesine neden olmuş ve Rektör beyin sosyal ilişkiler alanındaki çabaları ise üniversiteye karşı yeniden güven tesisine neden olmaktadır.

Son günlerde Uluslararası arenada ülkemizin yüz akı olan hayırsever iş adamı Zeynel Abidin Erdem ile Rektör Prof.Dr.İbrahim Özcoşar arasında tabela sorunu nedeniyle kasıtlı sorunlar var algısı geliştirilmektedir. Bu durum gerçeği yansıtmadığı gibi, şehre ve ülkeye hizmet veren bu iki önemli şahsın gönüllerini üzmüştür.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket yönü her daim korunacaktır ve taş üstüne taş koyan herkes başlar üzerinde taşınacaktır.

Bu kirli duygularla serpiştirilmeye çalışılan nifak tohumlarının yeşermesine ne Üniversite, ne de Sayın Zeynel Abidin Erdem asla izin vermeyecektir.

Üniversitemiz Sayın İbrahim Özcoşar ve ekibi yönetiminde ilim ve bilimin gelişmesinde, Aydınlık Türkiye’nin gelişmesinde her zaman öncü rolünü üstlenmeye ve sürdürmeye devam edecek, Zeynel Abidin Erdem gibi ülkeye gurur veren hayırseverlerimizin de bu yapılara destek vermeye devam edeceği konusunda kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Binaların içerik modeli değiştiğinden kaynaklı tabela indirme sorunu aynı ebatlarda ve şekilde uygun bir fakülteye asılması gerçekleştirilmektedir ve Ne Saayın Zeynel Abidin Erdem, ne de başka bir hayırsever ile Üniversitenin herhangi bir sorunu asla olmamış ve olmayacaktır.

Nifak ve kaotik ortamdan beslenen yapıların bu çabaları da bir kez daha sonuçsuz kalmış ve Mardin yine birlikte hareket disipliniyle kazanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

 

Zeynel Abidin Erdem

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Bir cevap yazın