MARDİN’İN YENİ YÜZYILI


MARDİN’İN YENİ YÜZYILI

29 Ekim 2023 günü Türkiye’nin belki de kader yüzyılının başlayacağı bir dönemin girişi oldu. Dünya genelindeki çalkantılı, kanlı, savaşlı ve girdap tünelleriyle dolu bir Dünya’da Türkiye şanlı tarihiyle ve yeni dönemiyle Türkiye’nin Yüzyılını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlattı.

Türkiye Yeni Yüzyıla bölgesel farklılıkları, kültürel zenginlikleri ile girerken, Güneydoğu’da ise şanlı tarihinin yanı sıra, kanlı bir tarihin de acılarıyla girdi. Kahpe PKK, FETÖ ve benzeri maşa takımlarının ülkeyi bölme adına girdikleri hevesler, Mehmetciğimizin ve Polisimizin canları uğruna bertaraf edilmiş ve edilecektir.

Siyasi dokuya gelince ; Mardin bu konuda maalesef istenilen ve hakettiği bir siyasi yönetime kavuşamamıştır. Rahmetli Fehim Adak dışında, ne parlamentoda, ne de yerel de öyle aman aman kahramlık kimliğine erişen pek fazla isimden bahsetmek mümkün değildir.

Elbette çok değerli ve nitelikli isimlerimiz olmuştur ama siyasi devrim gerçekleştirecek ve bir Fehim Adak ekolü olmuş bir isim çıkmadı maalesef.

Geçmişi kurcalamak değil, ama geçmişten ders almak adına bu satırları önemsemeniz için duygularımı paylaşıyorum.

BU YÜZDEN, GELELİM BUGÜNE ;

Mardin ve Türkiye , Gerçek Yeni Yüzyılı önümüzdeki yerel seçimler sonucu girecektir. Kumpaslar ile dolu CHP’den Büyükşehirleri geri alarak girecektir.

Neye hizmet ettiği artık aşikar olan İYİ Partiden sıyrılmakla Yeni Yüzyıla girecektir.

Kahpe PKK’ya uşaklık eden, sözde demokrasi savunuculuğu rolünde emperyalist sistemlere köpeklik eden HDP’denkurtulmakla Yeni Yüzyıla girecektir.

FETÖ ve beraberindeki sızma sistemde hainlik yapan gruplardan kurtularak Yeni Yüzyıla girebileceğiz.

Kısacası geçmişi tarihin mezarlığına gömüp, Yeniden TÜRKİYE olabildiğimizde ve bu vatan uğruna şehitlerimizin gökyüzündeki geçiş törenlerini izlediğimizde yeni yüzyıla girebileceğiz.

Yoksa ; Tarih olarak Yeni Yüzyıla girmenin pek önemi yoktur. Tarihi değiştirecek unsurlarımızın bir araya gelmesiyle ancak Yeni Yüzyıla girebileceğiz.

Dönem, artık haddimizi bilme dönemidir.

Dönem , Para siyasetini bırakma dönemidir.

Dönem, kibir ve egolardan arınma ve tövbe etme dönemidir.

Hatta DÖNEM , DENENMİŞLERİN artık edepleri ve efendilikleri ile kenara geçip ortalığı karıştırmama dönemidir.

MAŞALLAH ; Geçmişte Vekillik, Belediye Başkanlığı, İl ve İlçe Başkanlığı yapmış arkadaşların halen daha kendilerinde hak görerek ortalarda dolaştığını görmekteyiz. Kendilerini ya Parti üst tabakasıyla yakın ilişkiler çerçevesinde göstermeye çalışıp bir umut besliyorlar, ya para siyasetine uygun bütçeleriyle heveslerini almak istiyorlar, ya da neyin hesabını yaptıklarını kendileri bilir ama, bir hesabın peşinde can havliyle koşup duruyorlar.

İyi de, görev yaptığınız süreç içerisinde NEYİ BAŞARDINIZ ?

HANGİ ESERİN ALTINDA İMZANIZ VAR ?

MEMLEKETİN HANGİ SORUNUNU ÇÖZDÜNÜZ ?

İŞSİZLİK VE YOLSUZLUKTA Kİ BAŞARINIZ NE ?

TARİH VE TURİZM ŞEHRİ MARDİN’İN İÇİNDE BULUNDUĞU REZİL DURUMUN MÜSEBBİBİ SİZ DEĞİLMİSİNİZ ?

HANGİ LİYAKAT DOLU KADROLARIN GÖREVDE OLMASINI SAĞLADINIZ ?

YOKSA EŞ DOST AKRABA KADROLARIYLA ŞEHRİN DOKUSUNU BOZAN BENMİYİM ?

PARTİYİ HANGİ ÇALIŞMANIZLA YÜKSEK NOKTALARA TAŞIDINIZ ?

SİZ DE, BEN DE BİLİYORUZ Kİ ; AK PARTİ ALDIĞI OYLARI SADECE ERDOĞAN İLE ALDI…

MEMLEKET KAYYUM YÖNETİMİYLE DOLU ? YANİ ŞEHRİN TÜM İLÇELERİ NEREDEYSE HDP / PKK YÖNETİMİNDEYDİ ? HALEN DAHA KONUŞTURACAKMISINIZ BENİ ?

YOLSUZLUK, ARSIZLIK, MUAMMALI İŞLER, ŞEHİR SANAYİSİNİN, ÜRETİCİSİNİN, TARIMININ, TURİZMİNİN ÇÖKTÜĞÜ SÜREÇLERİN BAŞINDA SİZ DEĞİLMİYDİNİZ GÖREVDE OLAN ?

HELE HELE DUYDUM Kİ ARTUKLU BELEDİYE BAŞKANI TATLI MEHMET ADAY OLMAK İÇİN KOLLARI SIVAMIŞ … LA HAVLEEE VELA KUVVETE .NOKTA…

Bakın, Memleket böyle ayağa kalkmaz. Yeni Yüzyıla böyle girilmez, başarı böyle elde edilmez. Pkk ve diğer tüm menfi unsurlardan böyle kurtulunmaz.

Üstelik geçmiş dönem bazı parti başkanlarının bazen vakıflar kanalıyla, bazen de kendi ürettirdikleri gazeteci rolündeki kalemleriyle partiye ve şehrin yönetimine ayar vermeye çalıştıklarını görmekteyiz. YEMEZLER CANIM diyerek, bu konudaki heveslerinin kursaklarında kalacağını belirtmekte onlar adına yarar görüyorum.

AYRICA ; bu tür kutsal makamlara aday olacaksanız bir zahmet ayna karşısında kendinizi bir yoklayın.

HANGİ VASFINLA

HANGİ AYAĞI YEREN BASAN PROJE BİLGİNLE

HANGİ DENEYİMİN, TECRÜBEN VE YÖNETİM BECERİNLE ADAY OLACAKSIN ?

EGO VE KİBİR YETMEZ ADAY OLMAYA

PARAN VAR DİYE ADAY VE ADAM OLACAĞINIDA DÜŞÜNME ?

EEE NE KALDI GERİYE ?

HAA, EĞER ARKAMDA ŞU YA DA BU VAKIFLAR VAR DİYORSAN, ONU DA GEÇECEKSİN.

ARKASINDA ALLAH VE GÖNLÜNDE İMAN OLAN KAZANIR. BUNU UNUTMAYIN. GERİSİ YEZİDİN ÇOCUKLARIDIR. ONLAR DA BAZEN KAZANIR …

GELELİM MARDİN’İN TARİHİ FIRSATINA …

Bütün gönlüm ve inancımla söylüyorum ki Mardin siyaset tarihinin en güzel dönemine 14 – 28 Mayıs seçimlerinde girdi. Milletvekili Faruk Kılıç, İl Başkanı Vahap Alma ve Yeni yönetimi, Bakanımız Vedat Işıkhan, MKYK Üyemiz Orhan Miroğlu gibi azim ve başarı dolu bir takım şu an Mardin kaderinin değişmesindeki en önemli ve en büyük fırsattır. Bu zeminin hazırlanmasında ise Geçmiş dönem valisi Mahmut Demirtaş’ı unutmamak ve tarihteki yerini korumak gerekir. Ardından şu an dev bir fırsata daha kavuştu Mardin o da Yeni atanan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un az görülür nitelikteki yönetim becerisi. Vali Tuncay Akkoyun’un Siyasi takım ile birlikte Devlet şerefini koruyan hizmet modelinin en güzel resmini 29 Ekim resepsiyonunda gördük ve göğsümüz bir kez daha kabardı.

Sadece bunlar değil, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, il ve ilçelerde bulunan kıymetli ve vatansever bürokrat takımlarının varlıkları bile şehrin geleceğinin parlaklığını gösteren en önemli güçlerimizdir.

Şov ve Reklam yapmadan sadece ülkesi ve milleti için emek ve çaba sarfeden, üretime katkı, istihdama destek sağlayan, elini ülkesi için taş altına sokan sanayicilerimizden Ahmet AZUN gibi, Girişimcilikte tüm zekasıyla ve emeğiyle şehrine hizmet etmeye gayret eden Veysel Altıntaş gibi, Türkiye Yüzyılının sembolü olabilecek bir yatırımı Mardin’e getiren ve aynı anda 5 bin insana iş olanağı sağlayan melekler şahı Emine Kardeş gibi, Kendine kanaat önderi dedirtmeyen, Reklam ve gövde oyunlarıyla toplumsal karşılık aramayan, Mardin’in has evladı Kılay Falay gibi güçlü ve ahlaklı daha binlerce insanın olduğu Mardin’in asslında kimseye ihtiyacı yoktur.

Partiye küsen, kumpaslar içinde olan, Hatta ve hatta Erdoğan beni aramalı ve aday ol demeli düşüncesinde olan zerzevatlara diyorum ki, sokak islah çalışması başlamıştır. Lüten öte sokakta oynayın.

SOKAKLARI KİRLETMEYİN ÇOCUKLAR…

MARDİN YENİ YÜZYILI HAKEDİYOR.

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın