NUSAYBİN POSTASI

HAYIRLI OLSUN, KALEM VE SÖZ ADALETLİ OLSUN
ARTUKLU – NUSAYBİN – KIZILTEPE – DARGEÇİT – ÖMERLİ

Habecilik ve Yayıncılığın önemli isimlerinden Yaşama Dokunanlar Haber Merkezi Mardin’de İnternet Medyanın temsiliklerini oluşturuyor. Haber sitesi ve YouTube üzerinden televizyon yayınına başlayacak olan Mardin Postası portalı için ilk etapta Artuklu – Nusaybin – Kızıltepe – Dargeçiit ve Ömerli ilçelerinde temsilciliklerini oluşturdu. Ekim ayının ilk haftasında yayıncılığa başlayacak olan Yaşama Dokunanlar Mardin Postası portalı tanınmış Gazeteci ve Psikolojik Danışman Murat Çuhadar tarafndan yönetiliyor. İlçelerde temsilcilik yapacak muhabirleri istanbul’da kampa alarak eğitimlerine başlayan Murat Çuhadar, yakında bambaşka bir medya yönetimi ile karşılaşacak Mardin dedi. Haberciliğin, adaletin, cesaretin, demokrasi ve eşitliğin ana düsturu olacağını ifade eden Çuhadar. Herkes sevinmeyecek tabi, yanıltanın ve yanlış yapanın kabusu olacağız şeklinde konuştu.

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİM MARATONU BAŞLADI.

Nusaybin Ticaret ve sanayi odasında gerçekleşecek seçimler için mevcut başkan Mahsum Özmen tekrar aday olarak seçimlere girecek. Görünürde açık ara önde giden başkan Mahsum Özmen’e karşı çıkacak rakip adayın taban destekli olduğu kulislere yansıdı. Kitlesel desteği arkasına alan Mahsum Özmen’in mevcut dönemdeki performansı nedeniyle seçimi hiç zorlanmadan alacağı ön görülüyor. Ancak muhtemel adaylar arasındaki Serdar Aytimur ve Aziz Kızar’ında esnaf arasındaki hatırlı konumları seçimin dengesini değiştirebilme riski taşımakta. Serdar Aytimur ve Aziz Kızar birlikte hareket etmelerine karşın hangisinin aday olacağı henüz netlik kazanmadı. Her ikisininde ticari hayattaki başarıları ve toplum nezdindeki güçlü konumları nedeniyle bu seçimin çok rahat geçmeyeceğini işaret ediyor.
Profesyonel yönetim becerisine sahip, ticari zeka üstünlüğü ve kişisel yapı olarak halk tarafından kanaat önderi olarak kabul edilen Mahsum Özmen seçim çalışmalarına rahat olmasına rağmen aralıksız devam ediyor.
Nusaybin’in Ticari hacim olarak geçmişten gelen ve sınır üstünlüğü ile ilgili konum farklılığından ötürü Suriye sorununun çözülmesinin ardından yeniden İpekyol Ticaret kanalının Başkenti olmaya hazırlanan Nusaybin gerçekleşecek seçimle birlikte yeni ticari modellerin oluşmasında zemin çalışmalarını tamamlamış durumda.
Yaşama Dokunanlar Platformu olarak Başkan Mahsum Özmen’e ve diğer adaylara başarılar diliyoruz.

SOSYAL DÜZENEĞİN MİMARI BAŞKAN LATİF ÖZEL’DEN YENİ BİR HAMLE …
Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Latif Özel , Nusaybin’de yaşanan toplu ulaşım aksaklıklarına karşı harekete geçti. Nusaybin ilçesinde şehir içi taşımacılığı yapan minibüslerin bazı bölgelerden geçmemesi nedeniyle yaşanılan sorunların acil bir şekilde giderilmesiyle ilgili Nusaybin SS 2 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Serhat Dalkılıç ile bir araya gelerek sorunların erken çözülmesine dair istişare toplantısı gerçekleşti.
Sorunun çözümüne dair yönetimi ile birlikte yoğun çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Dalkılıç, konuyla ilgili Nusaybin Kaymakamı ile birlikte de meselenin çözümüne dair çaba içinde olduklarını ifade etti. Temel sorunların ve çözüm yollarının iyileştirilmesine dair Başkan Latif Özel’i bilgilendiren Kooperatif Başkanı Serhat Dalkılıç şunları söyledi. Sayın Başkanımız Latif Özel’e ve Kaymakam beye iletilen şikayetlerin daha fazlası ile biz karşı karşıyayız. Minibüs esnafımızın zaman zaman tehtidlere varan mağduriyetlerine rağmen tek amacımız Nusaybin halkına kesintisiz ve konforlu hizmet vermektir.
Yönetimdeki arkadaşlarımız ve her bir minibüs esnafımız ile birlikte var gücümüzle halkımızın mutluluğuna ve konforlu seyahat etmelerine dair çalışıyoruz. Belimizi büken akaryakıt sorunlarına rağmen kimi zaman kazanç gözetmeksizin çalışıyoruz. Hiç kimse merak etmesin, en kısa zamanda Nusaybin’de durak sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Bu konu ile ilgili İlçe Başkanımız Sayın Latif Özel ve Kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı’na teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.

LOBİSİZ NUSAYBİN

“ NUSAYBİN’İN HER ŞEYİ VAR AMA LOBİSİ YOK “

Bağrında yetişmiş muhteşem yürekli isimleri var
İpekyolu ve sınır ticaretinin tarihten bu güne ulaşmış en marka ismidir Nusaybin
Ne hendek, ne terör Nusaybin’e diz çöktüremedi.
Adalet ve hak yolunda giden kanaat önderleri
Tertemiz aşiret yapıları
İl olmaya müsait şehir konumu
Cesaretli yatırımcısı
Genç girişimcisi
Dürüst esnaf ve sanatkar yapısı
Tarih üstünlüğü ve kültür zenginliği
Enerjisi ve niteliği yüksek bir gençlik yapısı
Bu saydıklarımdan çok daha fazlası var Nusaybin’de ama maalesef LOBİSİZ bir ilçe. Güçlerin birlikte güç olmayı başaramadığı bir ilçe. Bu nedenle Kızıltepe ve Midyat lobisi gerek siyaseten, gerekse kalkınma hamlelerinde Nusaybin’i sollayıp geçmiş durumdalar. Hadi hayırlısı… Kim bilir ? belki bu sefer …

NUSAYBİN’DEKİ SİYASİ ANALİZ
2023’E NUSAYBİN NASIL GİDECEK ???

• Geçtiğimiz seçimlerde HDP’nin sandık üstünlüğü tartışılmaz bir gerçek.

• HDP’nin halk nazarındaki sadakatli örgütlü yapısının sarsıldığı da bir diğer gerçek.

• Hükümetin Güneydoğu’da kürt meselesi, demokratik açılım gibi zaman zaman değişen başlıklarla uyguladığı politikaların tutmadığı ise bir diğer gerçek

• Hendek olaylarının ardından yeni bir demografik yapıya ulaşma gayretinde olan Nusaybin’in mağduriyet yaşamada zirve bir ilçe olmasına rağmen, yaraların tam olarak sarılmadığı ve sorunların henüz tam anlamıyla çözülmediği de başka bir gerçek.

• Nusaybin insanının aşiret yapısına bağlı tutumu son 5 yıldan beri bireysel özgürlük adımları ile yer değiştirmiş durumda. Bu nedenle kimse benim arkamda bilmem kaç bin oy var safsatası yapamayacağı da bir gerçek. Nusaybin’e eşitlik ve özgürlük vaadinde bulunup bunu eyleme geçiren kazanacak.

• Hizmet alma eşitliğinde mağduriyet yaşayan bir Nusaybin olduğu da unutulmaması gereken bir gerçek.

GELELİM GÜNÜMÜZ GERÇEKLERİNE

• Vali & Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş’ın göreve başladığından beri şehir genelinde sergilediği duruş, HDP seçmeni ve genel kürt halkı tarafından sempati ile karşılandığı bir gerçek. Belki de iktidar partisinin şehir genelinde başaramadığını Vali Demirtaş tek başına başardı ve diğer bir gerçek ise şu. Vali Demirtaş bu güne kadar devlet görevlisi bir yöneticinin cesaret edemeyeceği adımları atma riskinde bulundu. Herkese ve her yere eşit hizmet politikası gerçekleştirerek.

• Nusaybin belki de tarihindeki en başarılı ve sempatik kaymakamlarından birine sahip. Ercan Kayabaşı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili konumuyla halkla iç içe sergilediği birliktelik, Nusaybin’de bir çok negatif algının yıkılmasına neden olduğu da başka bir gerçek. Gençlere yönelik kültür sanat gibi adımları atmakta geniş katılımcılıkla hareket etme çabasında olan Kaymakam Kayabaşı sergilediği demokratik ve eşitlikçi performansla takdir ve kabul gören isimlerin başında yer almakta.

• Latif Özel faktörü : Ak Parti İlçe Başkanı Latif Özel’in 35 yıllık eğitimcilik hayatı, Özel ailesinin Nusaybin’deki etki gücünün yüksekliği, İlçe başkanlığı görevini üstlendiğinden beri barış, hak ve adalet yönündeki istikrarlı duruşu ile HDP seçmeninden son derece yüksek düzeyde takdir ve ilgi gören bir siyasetçi. Latif Özel faktörü belki de önümüzdeki seçimlerde Nusaybin’de sandık dengesini değiştirecek yönde olduğu gözlemlenmektedir.

• MESLEK ODALARI FAKTÖRÜ : Sivil insiyatifin gösterge olduğu gerçeği kaçınılmazdır. Bugün Nusaybin’e bakıldığında, Ticaret Odası, Esnaf Odaları, Ticaret Borsası gibi etkin kuruluşların duruş alanları HDP’nin eskisi kadar ilçede siyasi hakimiyetinin kalmadığını da göstermektedir. Hatta önümüzde ki günlerde gerçekleşecek olan Ticaret Odası Seçimlerinin de öncü seçim göstergesi olacağı kuşkusuzdur.

• SÖZÜN ÖZÜ : Nusaybin siyaset arenasında artık işler eskisi gibi değil, daha barışçıl ve hizmet odaklı rekabet hakimiyeti var. Hangi siyasi partinin önde olduğu kesin değil, iyi olan kazanacak. Nusaybin’de’dengeler değişti…

Murat Çuhadar
Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın