MARDİN’DE BÜYÜK SİYASİ KARGAŞA


MARDİN’DE BÜYÜK SİYASİ KARGAŞA

Kısa yazılar yazayım diyorum ama bitmiyor ki meseleler. Her an büyük spekilasyonların döndüğü Mardin’de neyi kısaltarak yazayım ki… e bide düşünün ben yazmasam ne olacak ???

Yerel seçim hengamesi başladı. Gönlü şehri için ve vatanı için çarpan herkes kolları sıvadı ama bir de kolları başka niyetler için sıvayanlarda var tabi.

Ak Parti ve Hdp arasında geçecek olan bu yarışın zaferi kımolacak. HDP dediğime bakmayın yeni isimleri tam kendilerine yakışan bir isim oldu. DEM Partisi. Bildiğiniz gibi DEM Arapçada KAN demek ve tam layığını buldu. Neyse bu konuyu daha sonra yazacağım.

DEM Partisi Büyükşehir’de Ahmet Türk ve Mithat Sancar üzerinde çalışıyor. İlçede göstereceği adayın niteliği pek önemli değil çünkü DEM’lilerin aday kriteri zaten belli. Ama Artuklu ilçesi DEM için çok önemli bir ilçe ve burayı almak için Muhtemelen Mehmet Baran üzerinde çalıştıklarına dair kulis bilgisi dolaşıyor. Mehmet Baran kim diye sorabilirsiniz diyeceğim ama bu çok saçma olur çünkü Mehmet Baran’ı tanımayan bir siyasetçi varsa bence bugün siyasetten istifa edip gidip evinde otursun.

Çetin bir yarış olacağı kesin. Ak Parti bu seçimi ya nitelikli adaylar ve bütünlük içerisinde akli selim bir şekilde yürütür ve hem Büyükşehir’i, hem de diğer ilçelerin büyük çoğunluğunu alır. Ya da önceki hataları tekrarlar ve altın tepside seçimi kanlılara pardon DEM’lilere ikram eder.

Şimdi Ak Parti sürecine bakalım …

Kızmaca yok ama …

Hemen celallenmeyin çünkü oyun bozmaya başlıyorum …

Öncelikle şunu ifade edeyim ki çok ileri düzeyde hassasiyetle hazırlanmış, gerekçeleri belgelendirilmiş, geçmiş dönemlerdeki hatalar ile bezeli büyük bir Mardin Analiz Dosyasını 18 Aralık tarihinde Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Hasan Doğan’a, Sayın Efkan Ala, Sayın Ali İhsan Yavuz, Sayın Fahrettin Altun, Sayın Erkan Kandemir ve Sayın Yusuf Ziya Yılmaz beyefindelere kargo kanalıyla ve diğer tüm iletişim araçları ile birlikte yollayacağım. Dosya içeriğini ise adayların açıklandığı gün kendi sosyal medyamdan kamuoyu ile paylaşacağım. BEN DEMİŞTİM dememek için dua ederek hem de.

Handikaplara bakalım …

Temayül yapıldı mı ? Evet …

Açıklandımı sonuçlar ? Hayır …

Peki Neden ???

İlçe ilçe analiz çalışmaları nasıl yapıldı ? Kimse bilmiyor …!!!

DEM Partisinin etki gücüne karşı kimler aday olarak sürülecek ve bu maç nasıl oynanacak ? Belli değil ….!

İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ByPass edilmiş mi ? EVET :::!!!

Çünkü hangi yönetim kurulu üyesiyle konuşsam hiçbir bilgisi olan yok… Peki kim biliyor ? O da belli değil …!!!

Para siyaseti çalışıyor mu ? EVET hemde dibine kadar …!!!

Karşılığı olan aday kriteri nedir diye kimse bir soru soruyor mu ? HAYIR

Kim karar verecek ve aday kimin adayı olacak ? O da belli değil …

Halkın adayı mı, ypksa kişi adayı mı aranıyor ? KOCAMAN SORU İŞARETİ …!!!

GELELİM DİĞER EN ÖNEMLİ HUSUSA … !

Ben korkmadan konuşan ve yazan biriyim. Eyvallahım yoktur. Kalemim satın alınamaz. Bu nedenle kızmaca yok arkadaşlar.

Şu an siyasi iklimde Faruk Kılıç ve Süleyman Bölünmez faktörü ön planda. Siyasi hakimiyeti bu iki isim elinde tutmak istiyor. Ama Ak Parti isimlerin değil, Türkiye’nin partisidir. Bu nedenle gelin daha geniş açıdan saldıralım olaya.

Bu güne kadar ben ağayım paşayım diye övünen abiler. Ak Partinin makamından, mevkisinden, statüsünden, etinden sütünden faydalanan siyasiler neden bir araya gelip ortak akıl kararı çıkarmak için çalışmıyorlar. Madem hepinizde Ak Parti ve ERDOĞAN sevdası var iyi o zaman neden bir gövde fotoğrafı ve niyet birlikteliği adımlarını göremiyoruz

Örneğin ;

Süleyman Bölünmez

Ceyda Bölünmez

Cengiz Demirkaya

Şeyhmus Dinçer

Halit Demir

Nihat Eri

A.Rahim Akdağ

Gönül Bekin

Metin Pamukçu

Beşir Ayanoğlu

Geçmiş dönem İl başkanları neredeler ?????

Bir araya gelip mevcut vekiller ve İl Başkanı ile istişare ve ortak eylem planı neden yapmıyorlar.

Siz seçimi Erdoğan ismine güvenerek ya da Gençlik kollarındaki aslanlar ve Kadın Kollarındaki ablalarımızın sırtından mı kazanacağınızı düşünüyorsunuz ?

1. Ak Parti kimsenin tekeli altında bir parti olmayacak
2. Bu seçim çantada keklik seçimi değildir

Allah’ın selamını bile insanlardan esirgeyen ve A Sosyal adamları aday gösterirseniz. Parasından başka bir vasfı olmayanları gösterirseniz. Geçmiş dönemlerdeki gibi birilerine biad edecek pasif adamları aday gösterirseniz bunun hesabını veremeyeceksiniz.

Şehrin dokusu ve taban özelliği bu seçimi almaya yeter. Yeter ki alabileceğiniz maçı kaybedecek oyuncuları sahaya sürerek kaybetmeyin ve memlekete kaybettirmeyin.

İsim vermek, yoklama çekmek, işaret fişeği atmak adına bir kumpas kurmuyorum ama hali hazırda Ömerli mevcut Başkanıyla cepteyken yeni maceralara girmeyin. Dargeçit nitelikli ve alabilecek mevcut Başkanı varken adamın naz yapmasına müsaade etmeyin. Midyat en önemli ilçe özelliği ile Artuklu eşitliğindedir ve son derece başarılı bir mevcut Başkanı varken yeni heveslere kapılmayın. Geriye kalıyor Sembol ilçe Artuklu ve Oy depolarımız olan Kızıltepe ve Nusaybin. Buralarda da derdi vatan olan, derdi insan ve islamolan şerefli aşiretlere görev düşüyor. Derik Mazıdağı ve Savur’u almamaak aptallığın daniskası olur.

Mardin töresel ve halen feodal etki altında olan bir şehirdir. HÖT DEDİĞİNDE TIRSIP SİNECEK ADAY DEĞİL, VİZYONU, GÜCÜ, OTORİTE ÖZELLİĞİ, KİTLE YÖNETİM BECERİSİ OLAN ADAY İLE YIKABİLİRSİNİZ MARDİN’İN MAKUS KADERİNİ.

Kızan olacak, engel koymaaya çalışan olacak ama nafile. Ben tek siz hepiniz. Çünkü benim derdim memleketimdir ve bunu size yedirmem.

Toplumsal olarak ortak akılda buluşup, DEM denilen KAN Partisinden ve Hırsız niyetli heriflerden Mardin’i selamete çıkarma zamanıdır.

Memleketin çocukları, gençleri, kadınları bunu haketmiyor. Başım gözüm üstüne diyeceğimiz adaylarla hep birlikte 31 Mart günü zafer meşalelerimizi yakalım….

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın