BÖLÜNMEZ’İN AYARI MİROĞLU’NA MI ?


BÖLÜNMEZ’İN AYARI MİROĞLU’NA MI ? YOKSA ERKAN KANDEMİR’E Mİ ? YOKSA AK PARTİ’YE Mİ ?

Direk konuya gireyim … Bugün Süleyman Bölünmez basın aracılığı ile bir açıklama yaptı ve Orhan Miroğlu’nu hedef alarak deyim yerindeyse kavga çıkmaya neden olacak posta koydu.

Bu açıklama acaba Miroğlu’na mı ? yoksa Geçtiğimiz gün inceleme çalışması yapmak üzere Mardin’e gelen Ak Parti teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e mi yapıldı bilemiyorum.

Erkan Kandemir’in katıldığı toplantıda söz alan Geçmiş dönem Milletvekili ve MKYK üyesi Orhan Miroğlu, konuşmasında son derece siyasi kalite geliştirilmesine yönelik ve Ak Parti’nin siyasi rant partisi olarak değil, gönüllerin partisi olarak iktidara geldiğini hatırlattı ve Mali güçlere değil, nitelikli siyasetçilere makam emanetinin verilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuşma video haberlerde halen var. Ne kimseyi ima etti, ne de herhangi bir kişiye yakıştırma yapmadı. Sadece ve sadece toplum beklentilerinin sözcülüğünü yaptı.

Orhan Miroğlu’nun son derece haklı ve yerinde tespitleri, kişiye ve adrese teslim bir açıklama değil, tam tersi temiz siyasetin teşkil edilmesine karşı bir halk savunuculuğu içerikliydi.

Ancak bu açıklamayı kendine saldırı olarak gören Süleyman Bölünmez bugün basın açıklaması yaparak zehir zemdereksöylemler gerçekleştirdi. Ortaya haklı olarak konulan bir görüşü direk kendi üzerine aldı ve başladı ben hayır hasenat şampiyonuyum, burs ve hastane masraflarını veren kişiyim gibi sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi gereken konuları söyledi.

Süleyman beyin yaptığı hayırlardan dolayı teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyoruz ama keşke tırlar dolusu para dağıtmak, devletin hastaneleri ve sosyal yardım mekanizmaları varken, siyasi amaç ve makam devamı üzerinden bu hayırları yapmak yerine Mardin’e birkaç bin insanın çalışarak eve ekmek götüreceği istihdam alanları açsaydı. Halkı fakir kimliği esaretinde sıkıştırıp birkaç kuruş vermek yerine iş olanakları kurup hem para kazanmaya devam etseydi, hem de insanların emekleriyle para kazanıp yaşamlarını sürdürmeye vesile olsaydı.

O zaman her seçim Süleyman beyin dört gözle gelip kendilerine para vermesini bekleyen ve kendisine göbekten bağlı fedai guruplarının oluşmasına neden olmaz ve Mardin’de o iğrenç para siyasetinin zemin kazanmasına sebep olmazdı.

Gelelim Orhan Miroğlu’na, hakkı hakka teslim etmek gerekirse o toplantıda Orhan Miroğlu’nun söylediği her harfin altına imza atarım. Paralı değil, nitelikli adamların siyasi aarenada yer edinmesini sağlamak toplumsal kalkınmanın en önemli unsurudur.

Orhan Miroğlu zengin bir adam olarak değil, fikir adamı olarak tanınır. Kalemi onu gelecek çağlarda bile yaşatır. Parası bittiği an kendisinin de biteceği bir konseptte değildir. Bu nedenle önemli olan şerefi parayla kazanmak değil, şerefi fikirle kazanmak önemlidir.

Süleyman Bölünmez’in açıklamasını iyi okumak lazım. Bu açıklamadaki asıl hedef Orhan Miroğlu’mu ? yoksa bu mesaj ben buranın hakimiyim imasıyla Erkan Kandemir’e mi yollandı onu zaman gösterecek.

Türkiye’de siyaset kişilerin siyasi hesap geleceği altına verilemez ve artık toplum bu tür konulara pirim vermeyecek. Ayrıca bu tür açıklamalar hem partiye hem direk Erdoğan’a hasar ve zarar verecek hamlelerdir. Bu konuyu Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve İl Başkanı Vahap Alma’nın dikkate alacağını ve böylesine riskli hamlelerin önüne geçeceklerini düşünüyorum.

Mardin Ne Süleyman Bölünmez’in, Ne Orhan Miroğlu’nun, Ne arkamda 20 bin kişi var safsatası sallayan adamların, Ne Parasından başka hiçbir vasfı olmayan adamların tekelinde değildir ve artık olmayacaktır.

Son olarak Sayın Erkan Kandemir beyefendiye buradan bir kez daha sesleniyorum. Aslında Zeytin dalı uzatıyorum. Gel barışalım Erkan Kardeşim. Gel birlikte Türkiye için omuz omuza verelim. Gel bu güne kadar saçma sapan ve hain hırsız insanları yapma dememize rağmen yaptığın makam efelikleri gibi yeni hataların oluşmaması için birlikte mücadele edelim. Gel güçlü ve büyük Türkiye hayaliyle yola çıkan Erdoğan’a hakkını birlikte verelim. Gel başa bela ettiğin diğer dönemlerdeki adamların birkez daha benzerlerinin doğmaması için hep birlikte çalışalım.

Bugüne kadar defalarca seni uyarmama, yazmama, aramama ve bas bas bağırmama rağmen duymadığın ve dinlemediğin hataların yüzünden oluşan fütursuz ve hadsiz takımın yarattıkları facia ortadayken, birkez daha benzer tablolara sebep olacakları doğurma.

Gel birlikte Büyükşehir ve 9 ilçe Mardin’i şanlı bir zaferle kazanalım. Buna henüz vaktimiz var.

Gel Barışalım Erkan Kardeşim….

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

 

Bir cevap yazın