1 TÜRKİYE PROJESİ DAHA…

“Ne Pandemi, Ne Ekonomik kriz hiç biri kalıcı değildir” sözleriyle bir ulusal bütünlük projesine daha imza atan Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar İstanbul’un akciğeri olarak bilinen Çatalca’da kurduğu çiftlik ile bir farklılığa daha imza atmaya hazırlanıyor.

Yaşama Dokunanlar Platformu’nun Kurucusu da olan Murat Çuhadar kurduğu Türkiye Kültür Yaşamı çiftliğinde yurt genelinden 7 bölgeden seçtiği özel şehirlerin minyatür kültür ve yaşam yansıtmasıyla her yöne hitap ediyor.

Türkiye’nin birbirinden kıymetli isimlerinin bir araya gelerek destekledikleri projede , ünlü iş insanları Zeynel Abidin Erdem, Veysel Kılıççıoğlu, A.Kadir Akkuş, İbrahim Biter, Gazeteci  Yazar Remzi Tanış, Zeynel Tunçalan, Haydar Çakmak, Musa Çaktır , M.Latif Özel gibi Türkiye’nin yakından tanıdığı isimler bulunuyor.

MEYVE BAHÇESİ HAYRATI ÇİFTLİK İÇİNDE KURULUYOR…

Daha önce benzeri olmamış Meyve Bahçesi Hayratında bulunan Meyve ağaçlarında yetişen tüm meyveler ihtiyaç sahibi insanlara Muhtarlık kanalıyla dağıtılıp ikram edilecek. Ünlü İşadamı Zeynel Abidin Erdem’in himayesinde kurulan Meyve Bahçesi hayratı alanına bir çok kanaat önderi, iş adamı ve kuruluşlar dahil oldu.

ÇİFTLİK İÇİNDE MARDİN EVİ

Çiftliğin içerisinde bulunan 2 katlı Villa’da dönemsel değişimler ile tarihi ve kültürel dokusu olan şehirlerin misafir karşılama alanı hazırlanacak. Açılış ili Mardin olarak planlanan kültür evinde, Mardin’in misafir ayvan’ı ve içinde kullanılan ürünler halka gezi alanı olarak sunulacak.

ISPARTA GÜLLERİ BAHÇESİ ÇATALCA’DA  SEYRE ÇIKACAK.

İstanbul Isparta kokacak. Isparta Belediyesi ile süren görüşmeler neticesinde çiftlik içerisinde hazırlanacak GÜL alanına Isparta gülleri ekilecek. Bunun yanı sıra Gül’den elde edilen ürünler içinde ayrıca bir teşhir alanı oluşturulacak.

KARADENİZ TÜM GÜCÜYLE ÇİFTLİKTE OLACAK

Karadeniz bölgesine dair kültür ürünlerinin program çerçevesinde halka açık lansmanları yapılacak. Horon günleri, hamsi festivalleri, kültür yaşam örnekleri ve muhteşem şiveleri ile seslendirecekleri şarkılar ile 7 bölge tek yürek günler yaşanacak.

HAFTA SONLARI KAHVALTINIZ ÇİFTLİKTE OLACAK

Her hafta sonu farklı bir şehrin kahvaltı sunumuyla halka açılacak olan kahvaltı mesire alanında 200 kişilik kapasiteyle yöresel müzükler eşliğinde şenlikli kahvaltınızı doğanın içinde ve tamamı organik ürünlerden oluşan konsept ile gerçekleştireceksiniz.

TARIM ALANINDA KENDİ DOMATESİNİZİ YETİŞTİRECEKSİNİZ

Çiftlik içerisinde oluşturulan tarım alanında organik fide ekimleri sizler adına dikilecek ve hasat sizler tarafından gerçekleştirilecek. Domates, salatalık, biber, kıvırcık ve benzeri ürünlerinizi kahvaltı sonrası toplayıp evinizde afiyetle yemeye götüreceksiniz.

HAYVANAT BAHÇESİNDE TAVUKLARINIZ YUMURTALARINIZI HAZIR EDECEK

Çiftlik içerisinde oluşturulan mini hayvanat bahçesinde bir arada yaşayan kümes hayvanları sergilenecek. Ayrıca 200 adet yumurta tavuğu sizler için yumurtalarını üretecek.

KEÇİ SÜTÜ İÇTİNİZ Mİ ???

Yetişen keçi sütü içecek. Faydası tartışılmaz, lezzetine doyulmaz olan keçi sütleri sizleri çiftlikte karşılayacak.

 

Hafta sonları açık olacak çiftlikte, bir Türkiye dayanışması ve kültürel renkler sergisi olacak. Ayrıca resim sergileri, eğitim kampları, sanatsal faaliyet work shop açık alanlarında ise İstanbul’un farklı bir konsept alanına kavuşacaksınız.

Yaşama Dokunanlar Platformu adına projeyi yöneten ve sahibi olan Murat Çuhadar Çiftlik açılışını Haziran ayının ilk haftasında halka açacağını duyurdu.

 

Bir cevap yazın