EN KÖŞE’DEN BİR KÖŞE YAZISI…

11 Mayıs günü yayınlanan Valiler kararnamesiyle birlikte derin bir nefes alan illerden birisi de Mardin oldu. Mardin Valisinden koparılmadı. Cumhurbaşkanının takdirine mazhar olmuş başarılı bir bürokrat olan Mahmut Demirtaş’ın kararnamede değişen valiler arasında olmaması Mardin halkının neredeyse %99’unu mutlu etti. Tabi bazı çakal ruhlu siyasi aktörleri saymazsak.

Ayrıca bugün kendiminde kulaklarımla şahit olduğum bir telefon konuşması vardı. Kıymetli bir büyüğümün sayın Cumhurbaşkanı ile konuşmasına şahit oldum. Sayın Cumhurbaşkanının Mardin Valisi ile ilgili söylediği muhteşem övgüye tanıklık etmek beni bir çok açıdan Mardin’im için rahatlattı.

Neyse konumuz Vali değil, sadece memnuniyet ve hizmete devam duygusunu yaşamaya devam edecek Mardin’e bir kez daha hayırlı olsun temennimdir.

Gelelim Başka bir meseleye. Son zamanlarda kasıtlı olarak altı kaşınan bir konu var. Mardin siyasetindeki ayrışmalara dair. Büyük ezberlerin bozulmasına az kaldı. Kar eriyecek ve altındaki her şey ortaya çıkacak ve yeniden Mardin – Yeniden huzur başlayacak. Bunun emektarları çoktur.

Gelelim Mardin’in partisi ne olursa olsun, hedefi insan olan kıymetli değerlerimize. Ak Parti il başkanından başlayalım. Sevgili Faruk Kılıç Milletvekili olurmu olmazmı ben bilmem. Ama bildiğim bir şey var o da Mardin siyasetine tertemiz bir kalp ile katkı sunup, edeple imza atmışlığı vardır. Seveni sevmeyeni, eleştireni ya da destekçisi herkes aynı fikirde.

Mardin’in efsane Başkanı ünvanı ( ABO) dur. Yani Kimlikte Abdulkadir Tutaşı yazsa da o çok gönüle dokunmuş bir vizyoner başkandır. Kendisini eleştiren, barış çemberinde yaşamak isteyen, gözü kara ama yüreği kocaman bir toplum abisidir. Mardin’in kalkınma takımındaki aslında başrol aktörlerinin başındadır.

Abo’nun birbirinden değerli Meclis üyeleri de var. Bunların hepsinin ortak noktası Mardin sevdasıdır. Siyasetin getirdiği fikir ayrılıkları, bazen tatlı atışmaları olsa da bu meclis üyelerinin hepsi Mardin için çabalayan çok değerli insanlardır.

Örneğin Hasan Anuk der ve dururuz. Saygıyla bakarız yaşantısına. Emek ve çabalarına.

Bir diğer örnek Zeynel Abidin Toparlı, Yasalara hakim, siyasi duruşu edep ve barış dolu, bürokrasi deneyimi zirve isimlerden biri. Hayatı barış ve sulh tesis etmekle geçirmiş bir toplum abisi.

Bir de kadınların yüz akı var. Sevgili kardeşimiz Hülya Aksel Hakimoğlu, İl kadın kolları Başkanlığından önce onun öğrencilik yıllarına gitmek lazım. Çocukluğundan beri Mardin’in adep ve ahlak timsali isimlerinden biriydi. Mütevazi yapısının yanı sıra cesur ve sözünü adaletten yana esirgemeyen harika bir Güneydoğu kadını.

Ve daha diğerleri. Hepsi birbirinden özel ve hepsi harika bir Mardin insanı. Elbette bazen çatışacaklar ama Mardinli olma özünde hep edep ve birlik vardır. Bu arkadaşlarda zaten o yapıda insanlardır. Bu nedenle nifak fırsatçıları avuçlarını yaladı. Kimse bizi bizden koparamaz. Çatışsak ta, bazen küs kalsakta yüreğimiz birdir mesajını bunlar en iyi şekilde verenlerdir.

Mardin Merkezde durum bu ve herşey yolunda. Üstelik Abo öyle çokta kolay bir lokma değildir. Siyasi zekasını sterseniz hiç tartışmayalım. Sevgili vekillerimiz Şeyhmus Dinçel ve Cebgiz Demirkaya’da bu yapıyı çok iyi bilir. Sanırım Abo siyaset yapmaya başladığında yanılmıyorsam Şeyhmus ergenlik, Cebgiz ise çocukluktan ergenliğe geçiş yaşlarındaydılar. Ama maşallah şimdi herkes bir arada siyaset yapmaya çalışıyor. Umarım nifak ve fitne grupları bun güzelliklerin arasına sızmayı başarmaz.

Bakalım Midyat’a. Geçen gün yazdığım bir yazı nedeniyle Belediye Başkanı Veysi Şahin biraz üzülmüş. Olsun büyüğümüzdür ve aldık gönlünü. Yine kızmadık, yine küsmedik bir birimize. Dedim ya bazen kavga bile ederiz ama hedef Mardin ise o zaman akan suları durdururuz. Kaldı ki ben Veysi Şahin’in daha efsane işler yapacağını biliyor ve izliyorum. Herşey Midyat için.

Beri tarafta Ömerli ilçemiz var. Orada da ismi Hüsamettin Altındağ olan ama ADAM diye gururla karşısında ceket ilikleyeceğiniz muhteşem edep ve saygınlık timsali bir Başkan. Fazla söze gerek yok. O hem bütün Bekkiro aşiretin bölgeye kattığı saygınlıkları, hem makam adabını en iyi icra edenlerden biri. BEN duygusunu ezmiş ve tüm Bekkiro’lar ile birlikte BİZİZ duruşunu göstererek sosyal adaletin en güzel aile tablosunu ortaya koymuşlardan biri. Öyle bir aile ki içindeki her birey kanaat önderi. Rahmete gitmiş Baba ve Amcalarıyla, Bekkiroların ülkenin dört bir yanına yayılmış büyük bir aile olmayı başarmış yiğenleri, kuzenleri ve tüm fertleriyle toplumun alkış tuttuğu bir aile göstergesidir Ömerli.

Gelelim Yeşilli’ye. Kendisiyle kavgalar etmekten en çok hoşlandığım isimlerden biri de Belediye Başkanı Hayrettin Demir’dir. Hayrettin abi oturur size saatlerce vakit ayırıp derdinizi dinler. Bazen randevusuna geç gelsede, yemeği ya da kahvesini içmeden göndermez sizi. En sert kavgalar anında kucaklaşmaya dönüşür onun yanında. O da Mardin sevdalısı, o da tufaya düşmeyecek tecrübede bir siyaset insanı.

ARTUKLU’da bir Serdal var. Genç, azimli, çalışkan, duygusal ama bir o kadar zeki bir Mardin evladı. Derdinizle dertlenen genç bir adam. Partisi için değil sadece, toplumun geleceği için katma değer katacak önemli bir isimdir Serdal Bağış.

Hele bir Nusaybin’e bakalım. Orada siyaset yapmayı kolay sanmayın. Şimdi ben Latif Özel’e alkış tutmayayım da ne yapayım ? Allah onunla olsun.

Daha buraya yazmakla bitiremeyeceğim inanılmaz çok sayıda Mardin sevdalısı var Mardin için çalışan. Elbette bunların arasına nifak sokacak olanlar vardır. Elbette nemalanmak isteyen, Rant peşinde koşup makam gücünü tehtid gücü olarak kullanma gafletinde olanlarda çıkacaktır. Ama hepsi boş beleş teneke zıvırtısıdır.

Mardin’de harika bir ekip var. Valisi, Başkanları, Meclis üyeleri, gönül vermişleriyle birlikte harika insanlar şehridir Mardin.

İnşallah Önümüzdeki seçimlerde de yepyeni, bozulmamış, lekelenmemiş, köhnememiş, kalbindeki abdest bozulmamış, sadece siyasi değil, insani ahlaktan da nasibini almış, rant ve menfaat peşinde değil, ülkenin geleceği peşinde koşan isimler bizi Ankara’da temsil ederde bir daha bugünlerdeki saçmalıkları yaşamayız.

Geçti bitti her şey. Herkes görevinin başında ve görev kutsallığının farkındadır. Yine tartışacağız, yine kavga edeceğiz ama asla ADALET ve AHLAK’tan ayrılmayacağız. Burası Mardin. Asil insanların yaşadığı KADİM bir ŞEHİR…

 

Bir cevap yazın