MARDİN’E YAKIŞIR BİR 19 MAYIS

Cumhuriyetimizin gençliğinin her şeyin en iyisine layık olduğunun farkında olan yöneticiler, hayatın gençler üzerindeki travmatik etkilerini rehabilite etmek amacıyla attıkları adımlar toplumda hem şaşkınlık, hem de ciddi bir alkış almaktadır.

Mardin Valisi & Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Yönetimindeki şehir, artık parke döşeme belediyeciliği şenlikleri dışında belki de tarihinde ilk defa ciddi etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 3 gün sürecek olan Gençlik festivalleri vizyoner bir çerçevede gençlerle buluşacak. Şehir stadyumunda verilecek konser Pinhani ve Emre Altuğ gibi dev sanatçıların yanı sıra , Spor panayırı, sanatsal faaliyetler, kültürel faaliyetler, atölyeler, sergiler ve bir dizi yarışma etkinlikleri ile dolu dolu bir gençlik festivali gerçekleşecek.

Medya Grup Başkanımız ve Yaşama Dokunanlar Platformu Genel Koordinatörü Murat Çuhadar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“ Mardin’de devrim süreci başladı. Mardin’de sosyal adalet zemini boy göstermeye başladı. Mardin’de değişim dönemi başladı ve bu devrimlerin yegane mimarı Vali Mahmut Demirtaş’tır.

Son 50 yıldır Kahpe PKK ve siyasi uzantıları bizlerin çocuk olma, genç olma ve insaanca yaşama hakkımızı elimizden almışlardı. Bölge kan ve göz yaşı gölleri ile dolu bir haldeydi. Çocukların ve gençlerin mutsuz ve umutsuz bir şekilde yarınlara attıkları adımlar hakimdi.

Ancak bu güne baktığımızda artık her şeyin değişmeye başladığını ve bölgeye huzur geldiğini, hak edilmiş bir yaşamın basamaklarının oluştuğunu görmekteyiz. Bunun en büyük başarısı merkezi hükümet ve bir kısım etkin beyinli, ahlaklı, namuslu bürokratlar sayesinde gerçekleşmiştir. Yoksa yerel siyasetçilerin bu sofrada maalesef emeklerinin varlığından söz etmek bana göre mümkün değildir. Hatta gölge etmeseler başka ihsan istemez bile diyebilirim.

50 yıldır kaza kaza bitiremedikleri alt yapı şovları, üst üste döktükleri asfaltlamalar, aynı yeri 40 defa parke sök tak çalışmalarını hizmet diye yutturup halkın canını, devletin bütçesini okuyan yerel siyasetçiler.

Vekillik kısvesi altında ne ettikleri belli olmayan ideoloji neferliği yapıp, halktan uzak ve üstelik kutuplaşmalara neden olan.egoları ve kişisel menfaatlerini halk üzerinden nemalanan. Milletin istikbalini karanlıklarda bırakmaya devam eden siyaset üstadlarından sonra, Vali olmanın, Kayyum olmanın ne demek olduğunu bilen. Cumhurbaşkanından aldığı görev yetkisinin gücü ve bilincinde olan. Bu yüzden yasalardan ve milletten başka kimseye eyvallahı olmayan bir Vali ile değişim başladı.

Devletinin Milletinin hakkını, kimliği ne olursa olsun hiç kimseye peşkeş çekmeyen. Akşam başını yastığa koyduğunda yarın beni görevden alacaklar korkusu yaşamadan ailesiyle abdestli ve huzurlu yatabilen. Makamı ne olursa olsun, kula kulluk etmeyen. Allahtan korkan, vizyon sahibi, ahlak ve iman sahibi bir Vali geldi ve işte her şey değişti.

Adam gibi tanıtım filmlerinin çekildiği, kültürün, turizmin, şehirsel kalkınmanın temellerinin güçlü bir şekilde atılmaya çalışıldığı bir süreç başladı Mardin’de.

Mardin sizi çağırıyor sloganıyla şehir vizyonunu tarihinin en zirvesine çıkaran Vali Mahmut Demirtaş bu 19 Mayıs’ta Gençlerin sesini şehir stadından tüm Türkiye’ye duyurmaya hazırlanıyor.

Mardin Güzelleşecek – Türkiye Güzelleşecek ..

Haydi Gençler. Yürek sesinizi 19 Mayıs’ta şehir stadından tüm Türkiye’ye siz duyuracaksınız.

Her dönemin bir sonu vardır. Birgün siyasetçiside gidecek, Valisi paşasıda gidecek. Geriye ya hayır duası alarak kalmak var. Ya da ….

Hiç gitme isteriz, zaten geç geldin Mahmut Demirtaş. Ama bugün bile gitsen artık oradaki devrimin ismi sensin. Kalplerde kazınışın gelecek nesillerde bile var olacak. Gençliğe , çocuklara sağladıkların için, sana minnet, sana şükran sayın valim.

Korkusuzluğu ve makam meraklısı olmamayı da bizlere gösterdiğin için sen yaşam boyu abimizsin.” Şeklinde konuştu…

 

Bir cevap yazın