MARDİN’DE TARİHİ ADIMLAR DÖNEMİ

28 Mayıs seçimlerinden sonra Mardin’de başlayan hızlı değişim rüzgarları kendini göstermeye başladı. Son 20 yılın belki de en yıldız parlayan sürecine giren Mardin’de gelişen olaylar halkın toplumsal kalkınma yönündeki umutlarını yeniden yeşertmeye başladı.

Mardin siyasetinin handikaplarla dolu döneminin 28 Mayıs seçimlerinde Faruk Kılıç ve Muhammed Adak’ın Milletvekili seçilmeleri, Vahap Alma’nın il başkanlığındaki performansı, Vali Tuncay Akkoyun’un yüksek enerji ve hızlı performans ile göreve başlaması, Mardinli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kendi şehrine yönelik pozitif ayrımcılık yönü ile handikapların yerini yüksek ivmeli hizmet atakları aldı.

MİLLETVEKİLİ KILIÇ VE İL BAŞKANI ALMA’NIN YENİ YÖNTEM POLİTİKALARI AK PARTİ’YE YENİDEN GÜVEN KAPISI ARALADI.

Geleneksel ve feodal tabanlı siyasetin hakim olduğu Mardin’de siyasi devrim kendini göstermeye başladı. Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma’nın siyasi devrim niteliğinde gerçekleştirdikleri politikalarla Erdoğan çizgisinin Mardin Ak Parti’deki varlığı kendini göstermeye başladı. Halkla iç içe ve hizmet odaklı projelerin atölye niteliğinde çalışıldığı Mardin Ak Parti’de özellikle son süreçte yenilenen kadroların geleneksel ve feodal tabanlı siyasetin bertaraf edilmesine, beyin ve proje tabanlı hareketin parti içerisinde hakimiyet kazanmasına neden oldu.

HALKIN TEVECCÜHÜ VE EĞİLİMİ AK PARTİDE KENDİNİ YENİDEN GÖSTERDİ

Milletvekilleri Faruk Kılıç, Muhammed Adak ve İl Başkanı Vahap Alma’nın Parti içi politikalarda oturtmaya başladıkları disiplinli ve halk tabanlı hizmet politikalarında gösterdikleri cesaretli adımlar halkın önemli ölçüde Ak Partiye güven tazelemesine neden olmanın yanı sıra, HDP seçmenini önemli kesimininde Ak Parti saflarında yer alma çabalarını gündeme getirdi. HDP Genel Merkez düzeyinde ortaya koyduğu politikalarının deşifre olması, Parti içi savaşların bölünmeye doğru boy göstermesi ve seçmen güvenini kaybetmesi ile HDP seçmeni en rasyonel alanlarda bile büyük kopuşlar içerisine girip Ak Partiye eğilim göstermesine neden oldu.

AK PARTİ YENİYÜZYIL VİZYONU İLE ALTERNATİFSİZ PARTİ OLMA YOLUNDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabine ile ortaya koyduğu tabloda liyakat ve cesaret adımlarına uygun isimleri Bakan olarak ataması ülkede oluşması muhtemel kaotik ortamların önüne geçmesine neden oldu. Mehmet Şimşek , Vedat Işıkhan , Ali Yerlikaya gibi isimlerin hassas bakanlıklara atanması. Fahrettin Koca gibi markalaşmış bir ismin sağlık bakanı olarak yola devam etmesi halkın güven duygusunu ve ülke genelinde Yeniyüzyıl modelinin ivme kazanmasına neden olduğu görülmektedir.

VALİ AKKOYUN POLİTİKASI DEĞİŞİMİN STARTINI OLUŞTURDU

Haberin fotoğraf karesi belkide son dönemlerin en anlamlı ve en güven veren karesi olarak tarihe not olarak düşülmelidir. Yolsuzlukların, arsızlıkların ve çirkin siyasi hareketlerin değil, projelerin, çoğulcu demokrasilerin, kollektif çalışma modellerinin konuşulduğu bir AKKOYUN yönetimi başladı. Bakanı, Milletvekilleri, Valisi, İl Başkanı ile yüksek uyumlu bir kollektif yapının gelişmesinde en önemli aktör olarak Faruk Kılıç ve Vali Tuncay Akkoyun olduğunu söylemek gerekir. Proje bazlı kalıcı hizmet çalışmalarının başlaması, cesur ve çoğulcu katılımlı kollektif yapıların gelişmeye başlamasıyla Mardin kalkınma hamleleri 2023 yılında yukarıda görülen fotoğraf karesi ile start’ını almış durumda.

Bir cevap yazın