MARDİN’DE TARİHİ SÜREÇ BAŞLADI

MARDİN’DE TARİHİ SÜREÇ BAŞLADI

Vali Akkoyun ve Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma topun ağzında…

Göreve yeni gelen Vali Tuncay Akkoyun taşıdığı liyakat ve vizyon kalitesi ile kesinlikle ülke için mükemmel hizmetler edecek birisi olduğundan kimsenin şüphesi yok. Ancak Valilik hizmetleri ile Belediyecilik hizmetleri birbirinden farklı ve ayrı konjektörde yürümektedir. Bürokrasideki deneyiminin dışında ilk kez kayyum kimliği ile siyasi mekanizma içerisinde yer alan Vali Tuncay Akkoyun ateşten gömleği giyen bir isim olarak gündemdeki yerini seçim gününe kadar koruyacak.

HDP kalesi haline gelmiş günneydoğu da maalesef Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe bazında da önemli fark atarak HDP gücünü koruyor. Ancak HDP gücü kendisinin gücü değildir. Liyakatsız idarecilik, ahmakça yapılan siyasi hatalar, iktidarın il ilçe başkanları ile Belediye Başkanları ile ilgili sorumsuzca seçim ve görevlendirmeleri HDP’nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramadı. Dolayısıyla toplum nefreti ve Allah’ın lanetinin üzerinde olduğu bu hain parti güneydoğu’da tepki oyları nedeniyle halen daha önde görünüyor.

VALİ AKKOYUN VE İL BAŞKANI ALMA MARDİN İÇİN KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

Taşıdığı vizyon, entelektüel yapısı, yönetim becerisi ve azmi ile belki de seçimi göğüsleyecek ve zafere ulaştıracak en önemli aktör Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’dur. Ama hangi kadroyla ??? çözüldüğünde zaferin sürpriz olmayacağı temel başlıklara bir göz atalım.

KAYYUM İLE YÖNETİLEN BELEDİYELER : Kaymakamlar tarafından yönetilen kayyum belediyelerinde Vali Akkoyun vizyonu işliyor mu ? Kaymakamlar ile halk arasında kopukluk ne ölçüde ? hizmet atakları durgun ve vasıfsız. Mahallelerde çıkan sandık sonuçlarına göre hizmet aktarım iddiaları doğru mu ? Peki ilçelerdeki bürokrasi ne alemde ? liyakat, vizyon ve hizmet seriliği mi var yoksa yanda yatış konforuna devam mı ? bürokrasi ilçe siyasetinin tekeli altında mı işliyor. Peki ilçe siyaseti ne alemde ? Buna sadece kocaman bir MAŞALLAH diyeyim gerisini siz düşünün. Erdoğan Partisinde Erdoğan yıkıcıları … Özeti bu …

BELEDİYE HİZMETLERİ : SÖKE SÖKE FOLLOŞ ETTİLER SOKAKLARI CADDELERİ. SÖKMEYİN YETER

Kıyamet kopsa da, dellenenler olsada adaletten ve cesaretten ayrılmadan yapıyorum gazeteciliği ve sosyal danışmanlığı. Hangi belediyeden söz edeyim. Telefonlarına ulaşamadığınız, ekip eksikliği olan,hizmet içi eğitim ve kurumsal gelişim vizyon eğitimlerinden nasibini alamayan, liyakatlı kadro barındırmayan, bir kepçe fotosundan ibaret web sayfası olan Dargeçit Belediyesimi HDP’ye karşı mücadele edecek ?

Yoksa Artuklu Belediyesi mi Erdoğan liyakatını taşıyor mu diyeyim ? belki de Mardin tarihinin en vasıfsız, muammalı, basit ve vizyonsuz belediyecilik ünvanını hakeden, 13 Başkanlı belediye mi seçim kazanacak. Duvarına astığı rüşvet alanda verende mel’un dur sözüne sadakati tartışılan yönüyle şehri çevirdiği çöplüğü ile seçim mi kazanacak ???

Hangi belediye var sırada ???

Bu durumda neden Vali Akkoyun ateşten gömlek giydi dediğimi sanırım anlamışsınızdır. Başarı takım işidir ve bu takımla Vali Akkoyun ne yapacak gerçekten merak ediyorum.

Gelelim Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma beyefendiye. Bu genç başkanın umarım Mardin kıymetini bilir. O da tıpkı Vali Akkoyun gibi ateşten gömlek giydi. Parti içi muhalefetin ve çatışmaların yoğun olduğu, rant ve kumpas uzmanlarının parti içinde cirit attığı, kollektif çalışmaların neredeyse hiç olmadığı, her yöneticinin ağa paşa kesilmesi gibi saçma sapan hale gelmiş partiyi toparlamak ve bu partiye seçim zaferi kazandırmak hiç kolay olmayacak. Milletvekili Faruk Kılıç’ın yıpratılması sürecini hemen herkes biliyor. Kılıç dönemindeki il başkanlığı ile Alma yönetimindeki il başkanlığı aynı değildir. Faruk Kılıç yıpratılmaya çalışıldıysa da kendi kurduğu takımın arkasında dik durmasıyla kendini ve partisini korumayı başardı e meclise 2 vekil ile girebildi ama Vahap Alma çetin bir sürecin en önde olan kalkanlarından biri olarak ağır bir yük edindi. Bu nedenle Alma’nın oluşturacağı seçim takımı son derece önemli ve siyasi kaderin değişmesi noktasında hayatidir.

PARA SİYASETİ DURMALI

Kazanılmasına kesin gözüyle bakılan 2 ilçe var Midyat ve Yeşilli. Veysi Şahin yönetimindeki Midyat hizmet alma açısından ve sosyal belediyeciliğe verdiği önemle risk çizgisinden kurtulmuş gibi görünüyor ve muhtemelen tekrar adaylığı halinde Veysi Şahin bir dönem daha Midyat kaptanlığını yapacak gibi duruyor. Ama Veysi Şahin Midyat’mı yoksa Büyükşehir adayı mı olmalı ? İyi hesap yapılmalı. Vizyonu yeterli ender isimlerden biridir Veysi Şahin

Yeşilli ilçesinde ise deneyimli siyasetçi Hayrettin Demir var. Parti adaylık verirse o istemeden kimse onu yenemez yeşilli’de. Uyguladığı sosyal siyaset mekanizmasındaki zekası ile Mardin tarihinin en renkli siması ve cesur adım atan başkanı olarak yeşilli’yi bir dönem daha Ak Parti’ye rahat kazandıracak bir isim.

PEKİ BAŞKA ?? BAŞKA YOK … GERÇEKTEN YOK.

Para siyasetinin öncüleri Artuklu Belediyesine göz dikmiş durumdalar. İlgili ilgisiz herkes Artuklu’yu gözüne kestirmiş. Çakma takımlardan, teneke vizyonlara kadar önüne gelen Rant Merkezi Artuklu’yu istiyor. Tabi mevcut başkan Mehmet Tatlıdede elbette tatlı tatlı başkanlığı tekrar devam ettirmek istiyor. Kıssacası şehri bir dönem daha berbat yönetime talip…

Köprüden önce son çıkıştayız. Şu an mevcut dokuyu değiştirecek güç Vali Akkoyun, Milletvekili Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile İl Başkanı Vahap Alma’dır. Ama yetmez. Bölgenin makus kaderinin değişmesi ve vatanını seven her mardinlinin görev beklemeden nefer olarak bu seçimin zaferle sonuçlanması için, çocuk ve gençlerimizin geleceği için hep birden ve yekten bir duruşla sahaya inmeli ve bu maçı almalıyız.

Bir cevap yazın