DOĞA KOLEJİNDEN TARİH KÜLTÜR VE TURİZM’E DESTEK

5000 Yıllık tarih kenti Mardin’in geniş detaylarının işlendiği Bab-ıl Şark Mardin belgeselinin galası geniş bir katılımla Mardin eczacılar Odası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Tarihin derinliklerinin, sosyal yaşam, kültür ve birlikte yaşam becerilerinin geniş olarak işlendiği belgesel izleyiciden tam not aldı.

Yapımcılığını Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar’ın üstlendiği belgesel yurt içi ve yurt dışında gala turuna çıkmaya hazırlanıyor.

Mardin Gala’sına Doğa Koleji sponsor oldu. Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sarıtop Gala sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“ Bizler Doğa Koleji olarak sadece okul içi eğitim değil onun bütünselliğini teşkil eden yaşam eğitimlerine de katkı ve hizmet vermekteyiz. Bugün izlediğimiz Bab-ıl Şark Mardin Belgeseli kadim şehir Mardin’in dünya genelindeki tarih, kültür, sanat ve daha bir çok alandaki yaşamsal üstünlüğünü ortaya koymuş ve ne kadar kadim bir toprakta yaşadığımızı, ne kadar zengin bir geçmişe sahip olduğumuzu bize bir kez daha hatırlatmıştır. Doğa Koleji olarak tüm kadrolarım adına böylesine önemli ve toplum faydası içerikli bir çalışma içerisinde paydaş olmaktan büyük bir onur duyduk. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanış süreçlerinde geçmişlerini ve tarihlerini, içinde bulundukları zenginliklerini bilme haklarını onlara vermeliyiz. Bu ve buna benzer belgeseller en az okulda alınan eğitimler kadar yaşamsal eğitime önemli katkı sağlayacaktır. Belgeselin hazırlanmasında ve bu projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz “ şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın