MARDİN’DE YAVUZ ÇALTEKİN DÖNEMİ

Ak Parti’de kongre öncesi değişim rüzgarları devam ederken, Artuklu İlçe Başkanlığına Yavuz Çaltekin getirildi. Sadece Mardin’in değil, abartmadan söylüyorum ki Türkiye’nin en zor ilçesi Artuklu’dur. Bu ateşten gömlek makam Sevgili Yavuz Çaltekin’e giydirildi. Öncelikle Hayırlı uğurlu olsun. Muhteşem bir aile kalitesine sahip, kişisel yönü edep ve saygınlık dolu olan Yavuz kardeşimiz ile elbette tüm Mardin gurur duyuyordu ve bundan sonra da hepimizin göğsünü kabartacak duruş ve hizmetleri kendisinde göreceğimizden gerçekten şüphem yoktur.

Başkan Yavuz Çaltekin’e tüm kalbimle başarılar diliyorum. Kumpas mekanizmasının fütursuzca çalıştığı, parti hizmetlerinin halka değil adrese teslim yapıldığı, liyakat diye bir şeyin kalmadığı, yıpratılmış ve umudu küf tutmuş bir ilçede, üstelik İktidara mensup olmasına rağmen Belediyecilik hizmet kalitesinin ve yönetim becerisinin para etmez olduğu bir ilçe de İktidar bayrağının sancaktarlığını yapmak , ateşten gömlek giymek demektir.

Bu konuda sadece kişiye bakmayalım, Mardin gerçekten önemli bir ailenin şerefli, edepli, asil ve ahlaklı bir temsilcisi olan Yavuz Çaltekin’i kazandı. Gençlik enerjisi, yeterli siyasi deneyimi ile bayrağı devralan Başkan Çaltekin Mardin’e gelerek kolları sıvadı.

Yerel seçimlere Artuklu’yu taşıyacak en büyük yük Başkan Çaltekin’e geçti. Bu nedenle Mardin kazanmış olduğu bu güzel ismi iyi değerlendirmeli ve parti konularını gözetmeksizin, Mardin’in ihtiyaç duyduğu sorunların çözümü için kişisel talepler değil, toplumsal talepler noktasında herkesin bu fırsat isimle dayanışma içerisinde olması gerekmektedir.

Mardin siyasi çöküntü içerisine girmiş ve felaket senaryolarının iğrençlik noktasında sürdüğü bir süreç yaşıyor. Tam bu dönemde Milletvekili Faruk Kılıç, İl Başkanı Vahap Alma ve en önemli ilöçe olan Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Çaltekin’e ciddi görevler ve yükler düştüğünü, bu görev ve yüklerin selamete kavuşması ve yeniden toparlanan bir Mardin’in oluşması için hepimizin boynunda büyük yük ve üzerlerimizde önemli sorumluluklar vardır.

Yavuz Çaltekin’i cenaze evleri, düğün törenleri ve şovsal esnaf ziyaretlerinde görmeyeceğimizi düşünüyorum. Cenaze ve Düğünleri Parti hizmeti haline getirmiş ve Halkın yaşarken ölmüşlük cenazesini görmezden gelen zihniyetlerin yok olması ve kahrolması dileğimle, tekrar Başkan Çaltekin’e dua ve selam ile başarılar diliyorum.

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın