YAŞASIN HİZMET – YAŞASIN ARTUKLU BELEDİYESİ 

YAŞASIN HİZMET – YAŞASIN ARTUKLU BELEDİYESİ 

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’nin Belediye binası duvarına astırdığı “ RÜŞVET ALANDA VERENDE MEL’UN’DUR” Yazısının nedeni, gerekçesi ve aslı nedir halen bilinmemekte ama sanırım yaptığı en büyük icraat o tabela oldu. Gerçi Mel’un kimdir ? Nerededir ? Acaba kendi içimizde de var mıdır ? belkide Mel’un’luk eşimizin , çoluk çocuğumuzun hesabına yatan rüşvet midir ? bilemem ama bilirim de. Neyse Mel’un’a hatta Mel’un oğlu Mel’un’a geleceğiz daha sonra. 

A.Kadir Tutaşı’nın görevden istifa etmesi ile başlayan şenlikler halen heyecanını sürdürmekte. Efsane Başkan Tutaşı’nın gitmesiyle birlikte Belediye’de 23 Nisan Çocuk Bayramı sevinci başladı ve o sevinç maalesef halen daha bitmiyor. Hani 23 Nisan’larda Makama çocuklar oturtulur ya, işte Artuklu Belediye’sinde de Bayram çocuğunun bayram sevinci var ama henüz hizmet yok.  

HANİ ÇOCUKLAR KENARA, BAYRAM BİTTİ …. 

Kumpaslar şehri Mardin’de eski Vali Mustafa Yaman’dan sonra şehrin dokusu bir hayli değişti. Yeni yetme müteahhitler, bıyıkları terlememiş iş adamları, Erdoğan’dan daha Erdoğan tavrıyla davranan siyasetçiler gibi gibi bir çok salata duruş hakimiyet kazandı. HDP sessiz ve sakinliğini korurken, Ak Parti teşkilatı kendi içinde birbirini yemek ve birbirinin ayak altına muz kabuğu koymakla iştigal oldu ve halen olmakta.  

Bu Konularla ilgili hep sert eleştirilerimi yaptım ve yapmaya devam da edeceğim. Sadece bir kez yanıdım ve haksızlık yaptım. O da Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’e dair sert eleştirimdi. O da abilik ve anlayış gösterdi, bende hatamı telafi edip özür diledim. Ama onun dışında ne dediysem her sözümün arkasındayım. 

GELELİM ARTUKLU BELEDİYESİNİN 23 NİSAN ŞENLİĞİNE … 

Dezenformasyon yasasına takılmamak için buradan her ayrıntıyı yazamam ama kitap yazmak dezenformasyona girmediği için yakında çıkaracağım kitap hepimizi eminim çok eğlendirecek. Hani ABO zarar veriyordu , hani ABO çalışmıyordu, Hani ABO’dan daha kötüsü yoktu. ABO’yuda yazacağım o kitapta, 94 yılından beri şahit olduğum her yönüyle hemde. PKK’ya rest çeken yönüylede, işçisine can suyu olan yönüyle de, vizyon sahibi olup Mardin Belediyesine anlam katan yönüyle de, hatta ve hatta çocuklarından müzdariptiniz ya, bekleyin edep ve cesaretin, adamlığın ve vizyonun nasıl taşıyıcısı olduklarınıda yazacağım ABO’nun çocuklarının. 

Ama şu an mesele ABO değil, mesele ABO’nun gitmesi için yaptığınız o büyükkkkk mücadeleden sonra ABO gitti. Peki sonra ? sandık ki sizler yani ABO’yu gönderenler Mardin’i şaha kaldıracak, hizmet üstüne hizmet getirecek, sosyal yardımlarla fakiri doyuracak, gençlere istihdam yaratacak falan da filan da u vay lımınnnn… 

Daha önceki yazılarımda Başkan Tatlıdede’ye TATLI bir dille demiştim ki hadi Başkan geldi gitti fotoları yerine bize hizmet fotoları yayınla diye. Ama anlaşılan Başkanlık işini çocuk bayramı sevinci yaşayan çocuk işi sanmış olacak ki maalesef o ve kadrosu halen daha ABO’nun gitme sevinci ve 23 Nisan çocuk sevinci duygusundan kurtulamamışlar. Bu kadar mı yaşamamıştınız çocukluğunuzu ? 

Konumum, statüm, bulunduğum siyasi yer umurumda değil. Mardin ve vatanım umurumdadır benim. Gerisi hikaye. Laga luga eden trollere, vatan millet sakarya , ihale isteyen arkaya diyenlere . Mardin’i kendine dert etmiş rolündekilere papuç bırakmayacak kadar donanımlı olduğumu herkes bilir. Bu yüzden zahmet edip kiralık yorumcular tutmayın. Beğenipte beğeni tuşuna basmaya cesaret edemeyenlerde benim gözümde aynı MEL’UN’dur.  

GELELİM ARTUKLU BELEDİYESİ HİZMETLERİNE 

Artuklu Belediyesinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı şeylere bakarak yola çıkalım. Sondan geriye doğru bakalım ne varmış. 

  • Hafız Op.Dr.Salih Selman amcamız Mardine getirilip KALBİN REÇETESİ isimli bir konferans vermiş yaklaşık 250 – 300 kişiye. MAŞALLAH … bakın eğitim verilmemiş, bilgi paylaşımı, seminer falan da değil. Oturmuş KALBİN REÇETESİ’ni konuşmuş ve bu konuşma acaba Belediye’ye kaça mal olmuş. Bu hafız amcanın you tube’de dolaşan 100 tane videosu var zaten. Bu günkü ekonomik şartlarda o para fakir fukaraya, öğrenciye bursa, ya da daha anlamlı bir eğitime verilse ne olurdu ? BU HİZMET Mİ ? bilemedim. Takdir sizin. 
  • Dinlerin Kardeşçe yaşadığı kadim Artuklu’muzda Mor Efrem manastırı açılmış ve Başkan Vekilimiz o açılışa gitmiş. Harika bir hizmet. Banane başkan nereye gitmiş gelmiş. Bana icraat nerede onu söylesin biri. 
  • Belediye Meclisi 11.ci oturumu gerçekleşmiş … eee ne olmuş ? ayrıntı yok. Ama belediye çalışıyor… 
  • Artuklu Bilgi evinde YKS kursu halk eğitim ile ortak başlamış. İyi de belediye eğitime destek verir, eğitimi veren Halk Eğitim’dir. Bunda ne gibi bir yüksek başarı var arkadaş. 
  • Tozan Mahallesine birkaç yüz metrelik parke taşı döşenmiş. Köyün hayatı kurtuldu. Maşallah 
  • Büyükşehir Belediyesi Dağ bisikleti şampiyonası yapmış ve sayın Başkan Tatlıdede oraya katılmış. Haberin yüceliğine bak. Hizmet budur. 
  • TAM BANA GÖRE FESTİVAL’e Belediyemiz iştirak etmiş. Tam festivallik bir ülkeyiz zaten. Bunu ayrıca daha sonra yazacağım. Sürpriz … 
  • 3. Ekim Belediye Meclisimiz Ekim ayı olağan toplantısını Bakan Vekilimizin başkanlığında yaptı. Acaba ne hizmet kararları çıktı. 
  • Neredeyiz Merak Ediyormusun ? başlıklı bir post paylaşılmış… Vallahi hiç birimiz merak etmiyoruz. Bizim merakımız Artuklu’dur. Buradaki dertler, sorunlardır. Festivali merak eden tek bir mardin’li yoktur sanırım. 
  • Hizmet iş sendikasıyla yapılan % 65 oranındaki anlaşma. Bi zahmet yapın. Enflasyon yüzde bilmem kaç. Minnet değil bu, hizmet ise hiç değildir. Mecbursunuz ve az bile yapmışsınız. 
  • Hayırsever bir iş adamı 2 okula ayakkabı hediye göndermiş ve Tatlı Başkan o ayakabııları çocuklara dağıtmış. İyi de o ayakkabıları iş adamı göndermiş. Hizmet bunun neresinde. Sen git her mahalle okuluna ayakkabı dağıt eyvallah, elini öperim. Dimi başkanım 

 

Yazılarım uzun diye kızıyorlar bana, ama bitmiyor ki sorunlar. Neyse bir sonraki yazıda devam ederim. Siz hele bir dinlenin… 

Haaa gitmeden sorayım.  

15 kişi işten niye çıkarıldı.  

Şirkete atama yapıldı mı ? ve 14 bin ila 12.500 tl oranında maaş alanlar kim. Gerçekten meclis üyeleri arasından mı yapıldı atamalar. Hani her şey vatan millet içindi. Hani dava adamıydık. Madem meclis üyeliğini halka hizmet için seçtiniz o zaman o maaşlar ne ?  

En yetkiliniz, en etkiliniz, vekiliniz, başkanınız, meclisiniz, üyeleriniz ile birlikte el birliği ile ABO’yu gönderttiniz. Peki o zaman şimdi de el birliği ile toplayın bakalım memleketi ve koftiden fotoğraflarla değil, hizmet görselleriyle kanıtlayın 23 Nisan olmadığını. 

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere. Hadi beyler kolay gelsin size. 

 

Murat Çuhadar 

Türkiye’nin Yaşam Koçu 

  

Bir cevap yazın