MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI MI ?

İçim öylesine buruk ki anlatamam. Bugün 19 Ekim, yani MUHTARLAR GÜNÜ. Vicdan gözüyle bakıldığında hiç kimsenin haklarını ödeyemeyeceği kutsal bir makamın temsilcileri. Mahallelisi için kavga eden, aşıkların birleşmesini sağlayan, husumetleri barışa çeviren, dertlilere derman arayan, mahalledeki her ferdin sorununu kendi sorunu bilen, kamu düzeninin sağlanmasında en önemli faktör olan, sosyal adaletin tesis edilmesi ve her haneye eşit hizmeti siyasi kimlik ile değil, insani kimlikle sağlayan. Daha düne kadar 7 / 24 maaş almadan bu emekleri sarf eden, şimdi ise bağlanan maaşları anca çay kahveye bile zor yeten. Yetkileri ellerinden alınmaya çalışılan, siyasi mekanizma karşısında diz çöktürülmeye çalışılan, direndiklerinde itibarsızlaştırılmaya çalışılan ve daha türlü türlü oyunlarla onları bizden, sizden hepimizden koparmaya çalışılan toplum neferleri Muhtarlar Günü bugün.

Onlar hepimizin Muhtar emmisi, Muhtar annesi, muhtar abisi ve Muhtar ablasıdır. Yürekleri insanlık dolu ve özel bir yapının temsilcileridir. Fakat maalesef siyaset geldi ve onlara da çattı. Onları da kutuplaştırmak istediler ama istediklerini elde edemediler ve inşallah edemeyecekler.

MUHTARIMA DOKUNMAYIN !!!

Muhtarlık kurumu sorun çözen bir mekanizma iken, şimdi ise sorunlar yaşayan bir mekanizmaya dönüştürüldü ama buna direnen ve mahalle kültürü başta olmak üzere, mahalledeki yaşam dokularını koruyan aslan gibi muhtarlarımız var. Kadını erkeği ile tüm muhtarlarımızın muhteşem yürekleri, azimleri, cesaretleri ve insani vasıftaki üstünlükleri ile onların hepsi en güzel desteği haketmekteler.

Bir çok Muhtar dostum var, Türkiye’nin her tarafında hemde. Tek tek isimlerini sayamam elbette ama hepsi gönlümde en özel dost odasındadırlar. TÜMFED Başkanı Selami Aykut başta olmak üzere, sevgili İsa Dal, Murat Hakverdi, Çiğdem Özkan, Zübeyir Yiğitalp, Fatma Ertürk, Seval Özkan, Muhlis Okkır, Zeki Turabay ve daha onlarca Muhtar dostlarım var, bunların hepsi gerçek bir vatan evladı, gerçek bir insanlık gururu, gerçek bir edep ve ahlak temsilcisi ve bunların hepsinin yüreği gerçekten milleti için atan muhteşem insanlardır.

Tüm Muhtarlarımızın gününü kutlar, kendilerine sağlık huzur ve başarılar dilerim.

HEPİMİZ SİZİNLEYİZ …

 

Saygılarımla

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın