TEVFİK GÖKSU MARDİN’E GİDİYOR …

TEVFİK GÖKSU MARDİN’E GİDİYOR …

Türk siyasetinin son yıllardaki önemli isimlerinden biri olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu 15 – 17 Mayıs tarihleri arasında Meclis üyeleriyle birlikte çalışma kampı yapmak üzere Mardin’e gidiyor. Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar, Tevfik Göksu’nun Mardin’e gidişine sesleniş yaptı. Çuhadar şöyle seslendi.

“ Tevfik Göksu’nun, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki beceriksiz idaresi nedeniyle 2 kat daha fazla çalışmak ve iki kat daha fazla yorulmak zorunda kalmıştır. Sadece Esenler Belediye Başkanlığı değil, aslında Ak Partinin İstanbul Belediye Başkanlığı misyonunu da üstlenmiştir.

İmamoğlu’nun akıl almaz icraatlarına karşı, İstanbul’da yaşayan vatandaşların hak mücadelesini Büyükşehir Belediye Meclisinde direnerek ve çatışarak veren Tevfik Göksu’nun Meclis üyeleriyle birlikte Mardin’de gerçekleştireceği çalışma kampı ziyareti kendisine ve meclis üyelerine büyük bir enerji depolaması olacağını düşünüyorum.

Yolun açık olsun Göksu, Mardin’e Hoş git, Hoş Gel …

Gerçi senin yanında Mardin’in yetiştirdiği en edepli, en harika insanlarından biri olan Meclis üyesi Av. Rıdvan Arslan varken bana ya da başkasına çok söz düşmez. Mardin’i istanbul’da temsilini gururla izlediğimiz Av.Rıdvan Arslan eminim ki kendi şehri olan Mardin’de size en güzel rehberliği ve ev sahipliğini yapacaktır. Ancak bende naçizane bir Mardin’li olarak size birkaç konuda sesleniş yapmak istiyorum.

• Mardin’e gittiğinizde eminim ki yenişehir’de bulunan Kaburgacı Muhittin amca’da mutlaka size Mardin’imizin o muhteşem yöresel lezzetleri ikram edilecektir. Çetin Kırmızıoğlu şefimizle çekeceğiniz selfi’yi merakla bekliyoruz. Tabi kebapçı Rıdo efsanesinden sizi mahrum bırakmayacaktır Av.Rıdvan Arslan.

• Duayen gazeteci Adnan Avuka mutlaka sizin kolunuza girerek Mardin seyir teraslarını gezdirecek ve belki de hayatınızın en harika fotoğraflarını size çekecek Mezopotamya ovasında.

• Vali Mahmut Demirtaş ile gerçekleştireceğiniz görüşmede ülkemiz adına böylesine azimli bir bürokratın varlığıyla karşılaşmanın zevkini ve gururunu yaşayacağınızdan hiç şüphem yoktur.

• Artuklu – Midyat -Yeşilli – Ömerli ve Dargeçit Belediye Başkanları ile bir araya gelişinizde Esenler’de Başkanlık yapışınıza şükredeceksiniz. Zorluk ve sıkıntılara karşı o başkanların nasıl direndiklerini eminim ki takdirle karşılayacak ve mutluluğunuz ikiye katlanacaktır.

• Cumhurbaşkanına dair sevdanın en ateşli halini Ak Parti gençlerine dair yapacağınız küçük bir söyleşi ile görmenin gururunu yaşayacak ve Faruk Kılıç yönetimindeki Ak Parti’nin güneydoğu’daki farkını alkışlayacağınızdan hiç şüphem yoktur.

• Artuklu gezinizde sağ tarafınızda büyük bir edep ve gurur duyulan duruşuyla İlçe Başkanı Serdal Bağış her an yanınızda duracak ve tarihi kentin dokusunu daha derinden yaşamanıza rehberlik edecektir.

• Ömerli ilçesinde bulunan 1000 yıllık tarihe sahip Bekkiro Kasrı’nda Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ’ın size yaşatacağı farklı bir atmosfer ve bölgenin tüm manevi dokularını bir arada yaşayacağınız o konakta eminim ki İSTANBUL ESENLER’DEN ESEN BİR RÜZGARIN ÖMERLİ’DE ŞEKLE GELMESİNİ sağlayacaksınız. Kim bilir belki de Esenlerin Mardin’deki kardeş Belediyesi imzası o bin yıllık konakta atılmış ve isminizin o ilçede sonsuzlaşmasına sebep olur.

• Midyat’ta büyüleneceksiniz ve Belediye Başkanı Veysi Şahin’in eşlik edeceği Midyat ilçesinde çoklu din ve dillerin nasıl bir muhteşemlik ile bir arada yaşadığına gözleriniz tanıklık edecektir.

• Hem gezi, hem de çalışma kampı süre azlığından ötürü sizi yoracaktır ama eminim ki Nusaybin’e gittiğinizde tüm yorgunluğunuza değecek. İlçe Başkanı M.Latif Özel sizi sınıra sıfır noktada iki ülke arasındaki birkaç metre mesafede ağırlayacak ve Nusaybin’de siyaset yapmanın ne kadar farklı ve çetin olduğunu anlatacaktır. Zaten hendek faciasından sonra kısa sürede efsaneleşen Nusaybin’i gördüğünüzde gözlerinize inanamayacak ve bir kez daha Erdoğan’a olan sevdanız katlanacaktır. Tabi Av. Rıdvan bey Nusaybine gitmişken mutlaka Beyazsu’da bulunan Biçici tesislerinde yeryüzünde ki cennet alanını size hatırlatacaktır.

• Sevgili Tevfik Göksu, Mardin siyasetinin sizin küçük bir dokunuş yapmanıza ihtiyacı olduğunu ve birlik ile dayanışma duygularının yeniden tesis edilmesi gerektiğini zaten anlayacak ve kendi çalışma kampınıza ek olarak orada da bir dayanışma çalışması yapacağınızdan hiç şüphem yoktur. Gönül size eşlik etmek isterdi ama hem Sevgili Rıdvan Arslan varken bana gerek yok, hem de işlerimin yoğunluğu ve sağlık sorunum bu sefer müsaade etmiyor. Ama dönüşünüzde eğer davet edip kahve ikram ederseniz Mardin’e dair duygularınızı dinlemek ve yazmak isterim.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN, GEZİNİZ MÜBAREK OLSUN. ALLAH SİZLERİ KORUSUN İNŞALLAH… GÜLE GÜLE GİDİN, GÜLE GÜLE GELİN SAYIN BAŞKAN …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın