MARDİN’DE OBJEKTİFLERE TAKILANLAR


MARDİN’DE OBJEKTİFLERE TAKILANLAR

Halil Obuz

 

MARDİN GÜNE HARİKA BAŞLADI …

İLK DURAK HARİRE ŞENLİĞİ :

Sabah saatlerinde Cumhuriyet meydanında düzenlenen organizasyonda Mardin yine yöresel damgasını vurdu. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Harire şenliği büyük bir coşku ile kutlandı. Vali / Büyükşehir Belediye Başkan V. Tuncay Akkoyun tarafndan yapılan açılışın ardından, davullar zurnalar ve halaylarla Mardin güne festival havasında başladı. Yoğun ilgi ile izlenen şenlikte Vali Akkoyun iplere dizili cevizleri harire şerbetine batırarak efsane ürünün can bulmasını gerçekleştirdi.

 

İKİNCİ DURAK :TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISI MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİ

Birçok şehrin Belediye Başkanı ve Yetkililerinden oluşan 300 kişilik konuk bugün Mardin’i hayranlıkla izledi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun dışardan gelen Belediye Başkanları ve Konuklara Sağlıklı Kent Mardin’in Türkiye Yüzyılındaki önemini ve gücünü anlattı. Mardin için son derece önemli olan bu programa katılımın yüksek düzeyde olması şehri mutlu etti.

 

ÜÇÜNCÜ DURAK : FİLİSTİNE DESTEK PROGRAMI

Mardin’in kalbi Filistin için çarptı. Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özcoşarbaşta olmak üzere şehrin bir çok önemli siması ve STK liderleri Filistine destek için bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. Siyonizmin uşağı terör örgütü İsrail’e lanet okunan ve toplumsal tepkinin en üst düzeyde sergilendiği buluşmada halkın yoğun ilgisi vardı. Açıklama sonrası duygusal anların yaşandığı program günün kalplerdeki hüznü olarak tarihteki yerini aldı. BAŞARAMAYACAKSIN İSRAİL ….

 

DÖRDÜNCÜ DURAK :  MARDİNSOKAKLARINDAKİ ERASMUS ÖĞRENCİLERİ

Dünya’nın farklı ülkelerinden ülkemize gelen erasmusöğrencilerinin bir tur programı çerçevesinde hafta sonunu geçirmek üzere geldikleri Mardin’de Genel Yayın Yönetmenimiz Halil Obuz’un objektifine yakalandılar. Mardin sokaklarında gezerken karşılaştığımız 50 kişilik öğrenci grubu Mardin’e olan hayranlıklarını ve Mardin’in farklı mistik yönünün ruhlarına işlediğini ifade ettiler. Ayrıca İsrail terörünün Barış ve İnsan haklarına aykırılılığını da kınayan öğrenci grubu şehrin ara sokaklarında tarihin derinliklerine doğru yol aldılar.

BEŞİNCİ DURAK : ULU CAMİ, KASIMİYE MEDRESESİ VE DARA

Turizm sezonunun en güzel ve hareketli günlerinin yaşandığı Tarihi ve Kadim kent Mardin’de bu hafta sonu yine ziyaretçi akını vardı. Binlerce konuğun akın ettiği Mardin’de tarihi ve Turistik yerler hınca hınç doluydu. Halkın ve esnafın yüzünün güldüğü bu canlılık yaşanan ekonomik sıkıntılardan sonra, şehirde nefes alınmasının ferahlığı yaşandı. Kahve kuruyemiş, şarap, gümüş gibi özellikli ürünlerin satışında önemli bir artış oldu.

 

ALTINCI DURAK : HAYIRSEVER İŞ KADINI EMİNE KARDEŞ’TEN DAFNE RESTAURANT’TA ANLAMLI BULUŞMA

Mardin’in en büyük yatırımcılarından biri olan İMG CALL CENTER Kurucusu Hayırsever İş Kadını Emine Kardeş çalışanlarına motivasyon yemeğini Mardin’in seçki restaurantıolan Dafne Restaurant’ta verecek. Yaptığı önemli yatırımların yanı sıra, Sosyal Sorumluluk Projelerinin de Türkiye’deki en önemli isimlerinden biri olan İş Kadını Emine Kardeş’in bu akşamki yemek programında yine burs ihtiyacı olan kız çocuklarını sevindirecek.

 

YEDİNCİ DURAK : NUSAYBİN BEYAZ SU BU HAFTA BAMBAŞKA COŞTU

Adeta insan seli vardı, Nusaybin Barajı ve Beyaz su bu hafta en coşkun gününü yaşadı. Deyim yerindeyse iğne atsanız yere düşmezdi. Çocuğunu, eşini ve sevdiğini alan bugün Beyazsu’da randevu verdi mutluluğa. Sokak müzisyenleri melodilerinin sesini gökyüzüne ulaştırdı. Ünlü sanatçı RezanKoç’tan, Keman virtözü Yağmur Badur’a kadar herkes Beyaz Su’da yaşama dokundu.

 

SEKİZİNCİ DURAK : EN BÜYÜK RAKİP MİDYAT’TA REKORA KOŞUŞ VARDI

Tarihi dokusu, kültürel zenginliği ve Turizm avantaşı ile Tarihi Kent Mardin’e en büyük rakip olan Midyat’ta bugün Rekor bir kalabalık ve muhteşem bir şehir canlılığı vardı. Dinlerin ve Dillerin buluşma noktası Midyat bugün tarihi bir ziyaretçi gününe ev sahipliği yaptı. Şehir dizayn ve kültürel miras koruma alanında son derece başarılı bir Turizm kenti olan Midyat geleceğe dair önemli basamaklar geliştirdi.

 

DOKUZUNCU DURAK : ÖMERLİ ATAĞA GEÇTİ

Özellikle son dönemlerde ciddi sosyal atağa geçen Ömerli ilçesinde Belediye tarafından oluşturulan spor kompleksindeaileler ve çocuklar mutlu saatler geçirdi. Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ tarafından başlatılan sosyal atakların yanı sıra, yakında gerçekleşecek bağ bozumu ve Ömerli’nin Turizm’den faydalanmasını sağlayacak kırsal Turizm ve Mağara tesis alanlarının hizmete açılmasıyla Ömerli, Mardin ve Midyat Turizm’inden önemli entegreler edeceği görülmektedir. Olimpik havuzları, Spor kompleksindeki farklı spor üniteleri ile bugün Ömerli güzel terler döktü.

 

ONUNCU DURAK HALİL OBUZ EVİ

Nihayet yoğun ve seri koşturmalı bir günün ardından evime, eşime ve çocuğuma kavuştum. Günün yorgunluğu gördüklerimin mutluluğu ile zevke dönüştü. Hele ki evime, eşime ve çocuğumla bir arada olmanın huzuru ile bugün en güzel günlerimden birini yaşadım. Mutlu bir şehirde harika yöneticiler, muhteşem bir halk ve mutlu bir dünya vardı Mardin’de. Bir de şu savaşlar olmasa, bir de şu çocuklar ölmese, bir de Lanet İsrail ve Siyonizm kahrolup cehenneme gitse … İşte o zaman Dünya ve yaşamımız muhteşem olacak. AİLE HER ŞEYDİR …

 

Saygılarımla

Halil Obuz

Yaşama Dokunanlar Haber Ajansı

Genel Yayın Yönetmeni

 

Bir cevap yazın