ÇUHADAR MİLLETVEKİLİ KILIÇ’A SESLENDİ… “ NE OLUR DEĞİŞME “

ÇUHADAR MİLLETVEKİLİ KILIÇ’A SESLENDİ… “ NE OLUR DEĞİŞME “

Türkiye’nin Yaşam Koçu ve Sosyal Siyaset Uzmanı Murat Çuhadar siyasetin Mardin’de yapılan operasyonlarının bir devrim olduğunu ve bu devrimin devricilerinden birinin de Mardin Milletvekili Faruk Kılıç olduğunu söyledi.

Çuhadar sözlerine şöyle devam etti “ İl Başkanlığı döneminde Faruk Kılıç’ı en sert ve eleştiren isimlerden biriydim. Kendisiyle ilgili özellikle kendi yönetimi ‘ kendi ilçe başkanları ve birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarının beni sürekli arayarak ciddi iddialarda bulunmaları ve Faruk Kılıç’ın ayağını kaydırmak için var güçleriyle uğraştıklarını siyaseti bilen herkes aşağı yukarı bu konuyu bilir.

Akçeli işler ile ilgili konular başta olmak üzere, şehirdeki usulsüzlük be yolsuzlukların neredeyse baş aktörü olarak Faruk Kılıç olarak lanse edilmeye çalışılıyordu. Buna Bazı Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, o dönemin eski ve yeni bazı Milletvekilleri de dahildi.

Ama bu iddialar ve ispatlanamayan nifakların hepsi boş çıktı ve aslında bu iddiaları ortaya sürenler şehrin kaderini mahfeden insanların ta kendileriydi.

Faruk Kılıç’ın Milletvekili olmasıyla birlikte Mardin’de çok ciddi ve hatta devrimsel atakların başladığını söyleyebiliriz. Canı pahasına bile olsa Faruk Kılıç’ın tek dostu ve yol arkadaşı dönemin Vali’si Mahmut Demirtaş’tı. Bu konuyu bir gün belgesel yazı dizisiyle yazacağım zaten.

Para siyasetinin bitmesi, saçma sapan ve cahilliğe kibire ve egoya dayalı feodal yapının bitmesi, ahbap çavuş ilişkisi ya da bir işinizin çözülmesi için ya ak partili, ya ak partili birini bulma, ya da Ak Parti görünümünde görev almış ama ak partili ahlakı alamamış bazı kişilerle akçeli anlaşmalar yapmanız gerekiyordu. İşte Faruk Kılıç bu çirkinlikleri Vali Demirtaş ile omuz omuza vererek ve kimsenin nifak tuzağına düşmeden, bir birlerini satmadan ciddi bir savaş vererek Mardin’deki ahlak kaybetmiş, çoluk çocuğun, serseri soytarının eline geçmiş siyasi arenayı çok büyük ölçüde yok etmeyi başarıp devrimin başlamasını sağladılar.

Vali Demirtaş ve Faruk Kılıç’ın bu savaşı meyvesini 14-28 Mayıs seçimlerinde verdi ve Mardin 2 İktidar partisi vekilini Meclise taşımayı başardı. Kısacası bu seçimi Ak Parti değil, Erdoğan kanadında hareket eden ve taviz vermeyen Vali Demirtaş ve Faruk Kılıç birlikte kazandılar. Yani Mardin’de yine Erdoğan sevdalı, Türkiye sevdalı bir grup yeniden oluşmaya başladı.

Şimdi ki sürece baktığımızda ise bu kez karşımıza efsaneler yaratan, Mardin taşının altına elini değil, bedenini koyan 3 isim çıkıyor. Bunlar Faruk Kılıç, Vali Tuncay Akkoyun ve İl Başkanı Vahap Alma. Bu takım ise yepyeni bir Erdoğan siyaseti, Devlet şerefi ve sahici bir yürek yapısıyla hızlı etkili ve cesur çalışıyorlar.

İl Başkanı Faruk Kılıç ile Milletvekili Faruk Kılıç arasında dünyalar kadar fark var. Milletvekili Faruk Kılıç şu an itibariyle artık Mardin Siyaset tarihinin yeni lideridir.

Vali Akkoyun ise belki de yakın tarihte Mardin kaderinin değişmesinde ve kalkınma hamlelerinin altında efsane imzaları atacak ve tarihin unutmayacağı bir vali olarak yerini alacaktır.

İl Başkanı Vahap Alma ise sempatik otoritesi, zeka dolu yönetim modeli, sosyal adalet mekanizmasını çalıştırmasıyla belki önümüzdeki yerel seçimde en az 7 ilçeyi alması yüksek ihtimaldir.

Geri kalan Mardin siyaset mekanizmasındaki diğer isimleri ezmemek, rencide etmemek, utandırmamak için bir şey yazmak gerekmiyor. Sadece Allah islah etsin diye dua etmek yeterlidir. Hatta Mardin’li olup ama başka şehirlerin siyasetçileri için de aynı duaya Allah akıl fikir ve iman versin dersek sanırım yeridir.

Şimdilerde Mardin bu 3 isim sayesinde dehşet bir fırsat yakaladı. Bu 3 isim yanında birde Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’i eklemek adil olmanın gereğidir.

Evet, Mardin tarihi fırsat yakaladı. Şu an yerel seçimlere büyük bir zafer kazanarak girebilir ve Büyükşehir dahil en az 7 ilçeyi farkla kazanabiliriz.

Bunun için 2 unsur daha gerekli.

Birincisi Vali Tuncay Akkoyun’un ayağına engel olmamak, çok sağlıklı ve teyitli istihbarat aktarmak, liyakat sorunu zirveye çıkmış bürokrasideki çökmüş yapıyı toparlatmak, kişi değil, takım arkadaşı değil DEVLET esastır zihniyetini yeniden şahlandırmak için ilçelerdeki kayyumlar çok sıkı gözden geçirilmeli ve ne pahasına olursa olsun gereği yapılmalı. Yine ilçelerdeki bürokrasi yapısının kirli siyaset yapısından ivedilikle ayrıştırılması gerekmektedir

İkinci unsur ise Milletvekilleri Faruk Kılıç, Muhammet Adak ve İl Başkanı Vahap Alma’nın toplum olarak büyük bir gönül be destek vererek arkalarında çıkarsız bir duruşla durmayı sağlarsak işte bu takım Mardin kaderini değiştirecek ve Mardin’i uluslararası arenaya taşıyacak bir takımdır.

Son olarak hakkını vermeden geçilmemesi gereken bir kahramanımız daha doğdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan… yüreğine sağlık sayın bakan. Emeklerine sağlık sayın bakan, çabalarındaki hakikate ve samimiyete sağlık sayın bakan. Allah senden razı olsun sayın bakan.

Bunları korursak çocuklarımızın geleceğini, istikbalimizi ve vatanın bekasını korumuş ve inşallah Allah’ın rızasını kazanmış oluruz.

Yoksa yine hüsran
Yoksa yine ğırto zırto
Yoksa yine para siyaseti güderek siyaseti menfaat ve çıkar uğruna kullananlar ile devam ederiz. Hemde sizin sırtınızdan.

Karar senindir Mardin….

Bir cevap yazın