DİYARBAKIR KÜLTÜR TURİZM ŞAHLANMA DÖNEMİNDE

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Diyarbakır İl Kültür Turizm Müdürlüğüne atanan Sabahattin Genç göreve başladı. Bölgenin kadim şehirlerinin başında gelen Diyarbakır’a liyakat alanında rüştünü ispatlamış bir yöneticinin atanması şehirde önemli ölçüde sinerji yarattı. Tarih, Kültür, Turizm ve bir çok medeniyeti içinde barındıran, dokusal anlamda üstün özelliklere sahip bir il olan Diyarbakır bölgede ki Turizm payından artık daha fazla yararlanması yönünde bir dizi seri programlara başlıyor.

yöresel kültürün evrensel boyut kazandığı Diyarbakır efsaneler şehri olarak Türk tarihindeki yerini almış durumda. sosyal yapısı, kültür değerlerine verdiği önem, yaşamsal miras zenginliği ile önümüzdeki sezonun uluslararası arenada ismi zikredilecek şehirler arasına girmesi bekleniyor.

Daha önce Mardin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili olarak da görev yapan Sabahattin Genç’in Mardin tanıtımı ve Turizm ataklarının gelişmesinde çok önemli katkıları ve başarılı çalışmaları ile şehrin vizyon yükseltmesinde rol alan önemli aktörler arasında yer almıştı.

Vizyon çalışmalarına ve kollektif yapıya verdiği önemle tanınan İl Müdürü Sabahattin Genç’in Diyarbakır’lı gençlerle iş birliği içerisinde Müdürlük bünyesinde proje atölyeleri ile Diyarbakar’ı bir dünya markası haline getirmek için start verdiği öğrenildi.

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak göreve başlayan Sabahattin Genç ve ekibine başarılar dilerken, Hizmetlerin en güzeline layık Diyarbakır’a hayırlı olsun dileklerimizi sunarız.

Murat Çuhadar
Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın