NUSAYBİN VALİ AKKOYUN’A SESLENDİ

NUSAYBİN VALİ AKKOYUN’A SESLENDİ

Terör olayları, menfi propagandalar, hendek faciası derken beli kırılmaya çalışılan Nusaybin’de şahlanma dönemi yeniden başladı. ilçeye bağlı başta beyaz su olmak üzere bir çok etkin alanları bağrında barındıran, dünyanın ilk üniversitesinin içinde olduğu ve sınıra sıfır nokta özelliği ile efsane ilçelerden biri olan Nusaybin Terör ve liyakatsiz hizmet mekanizmaları yüzünden hak ettiği yerde olamamanın isyanını yaşıyor.

NUSAYBİN HİZMET VE HİZMET’TE ADALET İSTİYOR

HDP’nin etki kaybettiği, seçmenin HDP’ye karşı yoğun tepki içerisinde olduğu bu dönemde Nusaybin halkı Ak Parti teşkilatından ve Kayyum’dan beklediği ve hak ettiği hizmeti alamamaktan şikayetçi. Kaymakam ve Nusaybin Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaş’a karşı oluşan yüksek tepki ilçede zaman zaman tansiyonun yükselmesine sebep olmakta ve ortada kalmışlık duygusu yaşayan halk kendilerine değer verecek ve hizmet edecek yapı sorununun çözümünü beklemekte.

GENÇLER VE HALK VALLİ AKKOYUN’A UMUT BAĞLADI

Göreve geldiği günden beri şehir genelinde oluşturduğu sinerji ile kalkınma hamlesi bekleyen Mardin’de Vali Tuncay Akkoyun Nusaybin ilçesinde de umut kaynağı oldu. Başta ilçeye doğalgazın çekilmesi, mahalle aralarındaki kronik hale gelmiş yol ıslah çalışmaları, sosyal adalet mekanizmalarının işlemesindeki adaletsizlikler, İlçe yöneticileri ve halk arasındaki kopukluk, muammalı bir çok konu ve sanat kültür ve spor fabrikası niteliğindeki ilçe gençlerinin kendilerine sosyal ferahlama ve yetenek geliştirme alanlarının olmaması nedeniyle tansiyonu sürekli yüksek ilçe olan Nusaybin Vali Tuncay Akkoyun’a yürekten sesleniş gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANININ HAYRANLIKLA DİNLEDİĞİ YAĞMUR BADUR VE TEKVANDO DALINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLAN YUSUF ŞİMŞEK’TEN VALİ AKKOYUN’A DAVET

Çocuk yaştan beri kendi imkanlarıyla ve bozuk bir keman ile müziğe adım atan Yağmur Badur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından keşfedilerek kendisine özel bir keman hediye edildi. keman virtüözü olarak bir çok gösteride yer alan Yağmur Badur önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Külliyesinde Cumhurbaşkanının hediye ettiği keman ile mini bir resital verecek. Aynı zamanda Tekvando dalında Türkiye Şampiyonu olan ve Nusaybin’de yaşayan Nusaybin’li Genç öğrenci Yusuf Şimşek Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’u Keman Virtüözü Yağmur Badur ile birlikte vermek istedikleri gösteri için Nusaybin’e davet ettiler.

ÜMİTLİ GENÇLER VALİ AKKOYUN’A SESLENDİLER

Birisi Türkiye Şampiyonu, diğeri Cumhurbaşkanının hayran olduğu Keman virtüözü. İkisi de genç yetenekler ve yurt genelinde ünlü ama Şehir yöneticilerinin umurunda bile olmadılar. Dünya şampiyonasına hazırlanan Yusuf Şimşek Tekvandonun MESSİ’si olarak anılmasına ve Dünya genelinde yakın mercek altına alınarak takip edilmesine rağmen Ne Nusaybin Kaymakamından, ne de herhangi bir yetkiliden kuru bir aferin bile almadılar. Keman Virtüözü Yağmur Badur ise belgesellere konu olan sanat aşkı, yürekte taşıdığı vatan ve Nusaybin aşkına ve verdiği onca emeğe karşın yine takdir ya da motive edilmemiş gençlerden biri. Yüzlerce yetenekli gencin yaşadığı Nusaybin’de gençlerin tek umudu Vali Tuncay Akkoyun oldu.

kronik hale gelmiş ağır sorunların merkezlerinden biri olan Nusaybin Milletvekili Faruk Kılıç, Muhammed Adak, Vali Tuncay Akkoyun ve Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma’nın yakın ve hızlı desteğini beklemekte. Bürokraside, siyasette ve idari mekanizmaların her alanında ciddi değişimlere muhtaç Nusaybin’de neler olacağına dair takiplerimiz devam edecek.

 

Bir cevap yazın