ENTERESAN YAPILAR YIKILACAK MI ? CÜNEYT YÜKSEL MARDİN İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR ?

ENTERESAN YAPILAR YIKILACAK MI ?
CÜNEYT YÜKSEL MARDİN İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR ?
Seçimler yaklaşıyor, iktidarın ciddi bir savunma meknizmasına ihtiyacı olduğu kesin çünkü trol orduların, fetö’nün, pkk’nın, dış sorunların ve hepsinden önemlisi ekonomik sorunların rehabilite edilmesine yönelik ciddi bir çalışmaya ihtiyacı var Ak Parti iktidarının. Yaklaşık bir ay önceye kadar 20 yılı aşkın bir süredir Ak Parti ve dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanına gönül vermiş, hizmet etmiş ve katkıda bulunmuş insanlardan biriydim. Ta ki zorla beni ve benim gibi binlerce kişiyi bezdirip havlu atmamıza sebep olana kadar.
Sesimizin ve sözümüzün ulaşmasının mümkün olmadığı bir çember oluşturulduğu noktasında şüphemiz kalmamıştı. Liyakatsız kişilerin iş başında oluşu, parti çizgisine yakışmayan kişilerin aktif makamlarda yer alışı, usulsüzlük ve yolsuzluk sorunlarına neden olan sızma kişilerin fütursuz sörfleri ve daha saymakla bitmeyecek sorunların boy gösterdiği ve artık alenen elinde muz kabuğu ile dolaşanların gördükleri her ayağın altına o muz kabuklarını koyma çabaları gibi bir çok sorun ve mesele çözümsüz kalmış ve bu da yetmemiş gibi partinin kendi içinde kumpas üstadlığının zirve yapması beni ve bizleri çaresiz bırakıp ülkeye başka arenalarda hizmet verme arayışına itmiştir.
Güneydoğu’ya daha geniş bakacak olursak, Mardin’i diğer illerden ayıran önemli farklar vardır. Hem feodalite tabanlı bir siyasi yapısı vardır, hem de aydınlanma eğilimi yönünde taban isteği vardır. Bu iki unsur arasında sıkışıp kalan ve stratejik hatalara neden olan başka sorunlarda mevcuttur. Mesela siyaset makamını temsil edeceklerin seçimleri ile ilgili sorun maalesef en üst düzeyde sorun olmaya devam etmektedir. Halen herkesin arkasında 40 bin oy var safsatası ile hareket eden ve bunu genel merkeze yedirenlerde vardır. Sonuçta genel merkezin bunu yemesi ile halkın naneyi yemesi aynı sonuca çıkıyor maalesef.
Gelelim liyakat öneminin bu dönem anlaşılıp anlaşılmayacağına ? Bu sadece Ak Parti için değil, diğer tüm partiler için geçerli olmalı ? acaba bölgenin ya da ülkenin nasıl bir siyasetçi modeline ihtiyacı var ?
Buna en güzel örneklerden biri Ak Parti geçmiş dönem Milletvekili ve mevcut MKYK üyesi Prof.Dr. Cüneyt Yüksel’dir. Kendisini zaman zaman eleştirmişliğim olmuştur ama bu kişisel değil, bakış açısı ile ilgilidir. Kendisi de bu eleştirilere her zaman anlayış ve abilik çerçevesinde karşılık vermiştir. Sadece bu tavrı bile toplumsal edep ve duruşun önemini algılamaya yetiyor.
Cüneyt Yüksel yerel bir siyasetçi değildir. Uluşlararası akademi ve siyasi arenada çok önemli isimlerden birisidir. Onu farklı kılan büyük ve güçlü bir aileye mensup olmasına rağmen, ne kendisi, ne de aile bireylerinden herhangi birisi feodal yapı üstlenmemiş ve sürdürmemiştir. İlim, bilim, sanat, kültür, sosyal gelişim ve evrensel yenmalara önem veren ve yaşatan yönleri vardır. Dolayısıyla Mardin yerelinde bir vekillik yapmamış, siyasi dokuya anlam katacak ulusal bir isim olmuştur. Sadece kendini vitrine koymayı tercih etmeden hizmetini sürdürmektedir.
Cüneyt Yüksel dağdan gelip daha sonra bağ’da üzüm yemeye çalışan bir siyasetçi profili de çizmemiştir. İlk günde Erdoğan dedi, şimdi de Erdoğan diyor. Bu da ilke demektir.
Cüneyt Yüksel kaynağı belli olmayan, kara para şüphesi olmayan bir zenginlik nedeniyle siyasette yer edinmiş biri değildir. Varlığı babasından dedesinden ve şeffaf emeğe dayalı bir siyasetçidir. Yani servetine servet katan tipte ki siyasetçi modelinden gelme değildir.
Cüneyt Yüksel , ne konuştuğunu bilmeyen, kültür ve entelektüel donanımı iflaslı doğmuş bir siyasetçi değildir. Dünyanın en önemli üniversitelerinden birinde okumuş ve hocalık yapan bir siyasetçidir. Yani vizyonu mahalle usulü değil, evrenseldir.
Cüneyt Yüksel , kardeş sayısı, aile bireyi sayısı, aşiret ferdi sayısı, beldeki silah sayısı, mercimek ve pamuk tonu, tanker tanker kaçak mazot sayısına sahip bir feodaliteyi reddeden ve böyle siyasetçiyi yerin dibine sokan duruşa sahip bir siyasetçidir. Onu anlamak akıl ister.
Kısacası Cüneyt Yüksel dün tükürdüğünü bugün yalayan cinsten bir siyasetöi hiç değildir. Sözünün eri, sadık, istikrarlı ve üst akıl taşıyıcısı bir insan ve siyasetçidir.
Saded-i söze gelince. Ak Parti dahil olmak üzere tüm partilere seslenişimdir. Toplumun geldiği noktada artık siyasetçi önemi her zamankinden daha büyük bir önem kazanmış durumdadır. İstikbalimizi şarlatanlara değil, emek ve akıl ile ülkeyi yöneteceklere yönelmemiz ve sarılmamız gerekiyor.
Siyasetçi belirleneceği zaman eğer kritere ihtiyaç duyuyorsanız alın size en değerli siyasetçi kriteri örneği. Adı Cüneyt Yüksel

Murat Çuhadar
Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın