Yunanistan’da akılalmaz hata! Pilotun anonsu kahretti

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr –İngiltere’den Yunanistan’a tatil için giden Fenton ailesi, geçtiğimiz pazartesi günü Mikonos Adası’ndan Atina’ya ulaşmak üzere yola çıktı. Tatilin sonuna gelen aile, her şeyi sorunsuz şekilde tamamlamış olmanın huzurunu yaşıyordu.Ancak helikopterin iniş yapacağı alanda, eşine az rastlanır bir dehşet yaşanacağını kimse tahmin etmiyordu. Mikonos Adası’nda tatil yapan aile, Atina’ya dönüş için 2 ayrı helikopter kiraladı. Helikopterlerden birine anne ve baba binerken, diğerine ise Jack Fenton, kardeşi ve arkadaşları bindi. Her 2 helikopter de Atina’ya sorunsuz şekilde ulaşmış ve inişe hazırlanmaya başlamıştı. Saat 18.20 sularında içinde Jack Fenton’un bulunduğu helikopter sorunsuz şekilde iniş gerçekleştirdi.Ancak yolculara motorlar çalışır durumdayken helikopterden inmemeleri konusunda gerekli uyarı yapılmamıştı. Facia adeta ‘geliyorum’ diyordu.

Alıntı Metni

PİLOTUN ACI ANONSU

Olayın ardından hemen acil yardım ekiplerine haber verildi. Kısa süre içinde helikopterin iniş yaptığı piste gelen acil yardım ekipleri, Jack Fenton’un kaza anında hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine gelen polis, bölgeyi güvenlik çemberine alıp inceleme başlattı.

Mutfak gideri 600 lira, kıyafeti ikinci el! Karavanda yaşamanın maliyeti şaşırttı

Basına konuşan polis kaynakları, “Bu eşine çok az rastlanır bir trajedi. Olaydaki ihmal iddialarını araştırmak için başlatılan soruşturma sürüyor” ifadelerini kullandı.

Alıntı Metni

Basında yer alan bilgilere göre Jack Fenton ve ailesi, her iki helikopterin de iniş yapmasının ardından kendilerini bekleyen limuzinle Atina Uluslararası Havalimanı’na giderek özel bir jetleİngiltere’ye dönmeyi planlıyordu.

İdam mahkumu 2 saat can çekişti! ‘En kötü infaz’daki sözleri şoke etti



21 yaşındakiJack Fenton’un İngiltere’de yatılı bir okulda okuduğu,babası Miguel’in de İngiltere’de 400 dönümlük bir kır parkı olan The Hop Farm’da pazarlama, satış ve halkla ilişkiler bölümünün başında olduğu belirtildi. The Hop Farm’dan olayla ilgili yapılan açıklamada ise, “Bu kişisel bir mesele, işle ilgisi yok ve bizim yorumumuz yok”denildi.

SELFIE ÇEKERKEN Mİ OLDU?

Pilot ve 2 yer teknisyeninin gözaltına alındığını belirten polis kaynakları, olayın ardından başlatılan soruşturmada kazaya sebep olan koşulların henüz tam olarak belirlenemediğini belirtti. Polis, yaptığı geniş kapsamlı incelemede ihmal iddialarını araştırıyor.Öte yandan 21 yaşındaki kurbanın, kaza sırasında cep telefonuyla meşgul olduğu iddia ediliyor. Polis, İngiliz gencin selfie çekmeye çalışırken farkında olmadan kuyruk rotoruna çok fazla yaklaştığını ve bunun sonucunda hayatını kaybettiği ihtimalini de değerlendiriyor. Soruşturma tamamlandığında pilotun hatalı bulunması halinde cinayet suçlaması ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Alıntı Metni

“Yolcular ve Bagaj” başlığı altında bildirilenlere göre pilotlar kapı ve kapakların güvenli olduğunu kontrol etmekten sorumlu ve yolcuların seyahatten önce kapıların konumları ve kullanımı, acil durum çıkışları hakkında bilgilendirilmesi isteniyor.Yolcuların biniş esnasında kullandığı basamaklarda mümkün olduğu kadar az süre geçirmesi gerektiği vurgulanan yönergede, “Yolcuların helikopter basamağına çıkıp arkadaşına el sallamasına izin vermeyin. Elleri rotor diskine çok fazla yakın olabilir. Yolcular garip davranabilir ve beklenmedik şeyler yapabilirler. Çocukların elleri sıkıca tutulmalı”uyarısı yapılıyor. EASA, rotorlar dönerken binilmesi ve inilmesi gereken durumlarda, yolcuların yanında yaşanacak olumsuzluklara karşı bir görevli olması gerektiğini de belirtiyor.

Osmanlı’dan bu yana bir ilk! Financial Times: Türkiye’nin büyük Suriye planı nedir?
Anne değil teyze! Türkiye’nin konuştuğu fotoğrafa akılalmaz savunma

Kaynak

Bir cevap yazın