ŞİMDİ SİZE BİR SIR VEREYİM…

Artuklu Belediye Başkanı ile Meclis üyeleri ve Parti arasındaki hatta İl yöneticileri arasındaki huzursuzluk ve sorunların giderilmesi için aylardır çaba gösteriyordum. Mardin kazansın ve Mardin hasar görmesin diye.

Benimle birlikte şehrimizin ağabeyi ve gurur kaynağımız olan Zeynel Abidin Erdem’de aynı ve hatta daha fazla çabayı gösterdi.

Bu kirli iletişimler son bulsun

Bu savaş bitsin

Mardin hepimizin ve hepimiz Mardin için çalışalım dedik.

Yapmayın etmeyin kurban oluruz dedik.

Gelin bir sulh masası oluşturup, tüm sorunları masaya koyup ortak akılla çözelim dedik.

Bunları Kime mi dedik ???

İl Başkanı Faruk Kılıç’a dedik

Genel Merkeze dedik

Mardin Valisine dedik

Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya’ya dedik

Hatta Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ’a gel sen hakem ol dedik.

Meclis üyelerine tek tek dedik.

Bu savaşın kimseye faydası olmaz. Kaybeden Mardin olur dedik.en sonunda A.Kadir Tutaşı’ya gel herkesle aynı masada oturup daha fazla kırgınlıklar büyümesin dedik.

Ona dedik, buna dedik, şuna dedik…

3 kere tarih belirledik toplantı için…

Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ve A.Kadir Tutaşı dışında hiç biri bu teklife evet demedi.

Hiç biri bu konu ile ilgili sözlerinde durmadı.

Eski ve Yeni vekiller bu konuda sırt çevirdiler ve parti ve Mardin zarar görmeye devam etti.

A.Kadir Tutaşı bu kirli savaşın durması için aynen şu cümleyi kurdu. Büyüğüm Zeynel Abidin Erdem’in başkanlığında toplanacak olan bu hayırlı masaya icabet etmek benim için bir onurdur. Bana sadece tarih ve yer bildirmeniz yeterlidir dedi….

Diğerleri ise ya topu taca attı, ya ofsayt pozisyonda kaldı, ya da kaostan nemalanma hevesiyle sinsi yılan gibi kenarda bekledi.

ABO ne yaptı ben bilemem. Ama ne yaparsa yapsın sizin kadar Mardin’e asla zarar veremedi…

YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE.NE BİR ŞEHRİ, NE BİR PARTİYİ, NE BİR BELEDİYEYİ, NE DE MARDİNLİ GİBİ ASALET SAHİBİ BİR MİLLETİ YÖNETEMEDİNİZ.

Şimdi yaptığınızla övünün. Hem de hepinize söylüyorum. Mardin bugün yine Türkiye’nin gündemine muamma ile oturdu. Bunun sebebi eski yeni vekiller, il başkanlığının niteliksiz duruşu ve diğer yöneticilerin taraflı ve fırsatçı riyakarlıkları yüzünden oldu.

Ben size demiştim. Olaylar büyümeden, iş raydan çıkmadan, halk zarar görmeden, ele güne rezil olmadan. Oturun ve uzlaşın. Barış içinde yaşayın. Birlikte çalışın, birbirinize kılıç çekmek sadece Mardin’e ve Mardin’liye zarar verir. Oturun SULH tesis edin diye hepinize tek tek yalvarmıştım.

Şimdi iyi mi oldu ? ABO gitti diye Mardin ne kadar hasar gördü ve Mardinli ne kadar yaralandı hep beraber göreceğiz. Bundan sonra o koltuğa kim gelirse gelsin ateşten gömlek giyecek demektir. Hizmet falan hak getire.

REKLAMLAR ….

EN İYİ KINA SEMİR BABA’DA… ALIN VE YAKIN

UYGUN FİYAT VE EMSALSİZ KALİTE BİR ARADA

SEMİR BABA YENİŞEHİR MARDİN’DE…

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın