ABO GİTTİ … YA DİĞERLERİ …

ABO GİTTİ … YA DİĞERLERİ …

Adam harcamanın ve itibarsızlaştırılmanın an meselesi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Seçildiği günden beri görevde rahat bırakılmayan Artuklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı sonunda istifa etti. Sağlık sorunlarım gibi klişe bir bahaneyle açıklama yaptı ama aslında bunun ne olduğunu eşek olmayan herkes anlar.

İstifa ettirilenler kervanına nihayetinde o da katıldı. Ondan önce Kadir Topbaş, Melih Gökçek başta olmak üzere bir çok belediye başkanı da ortak açıklamayla yani sağlık sorunlarım var deyip istifa ettilr görünümündeler. Artuklu istifasının nedenleride bu şekilde tozlu raflara kalkmış oldu. Hiçbir zaman hiç kimse bu istifaların gerçek nedenini öğrenemeyecek. Ak Partinin de halk nazarındaki itibar kayıp nedenlerinden birisi de zaten budur. Yani şeffaf olmayışıdır. Aldıysan ABO’yu görevden açıkla kardeşim nedenini. Bu halkın hakkıdır…

Gelelim ABO’ya … acaba ondan önce görevden alınması gerekenler yok muydu ?

Ona gelene kadar sıra atlayan başkaları ne zaman sağlık sorunları nedeniyle gidecek ?

Peki ABO’dan sonra her şey güllük gülistanlık mı olacak ?

ABO’dan sonra görevden alınmalar ivedilikle devam edecek mi ?

ABO’nun dışında acaba bürokratlarında sağlık sorunları nedeniyle temel bir muayeneden geçirecek kimse var mı ?

ABO gibi rahatsızlığa bulaşmış il başkanları, ilçe başkanları, yönetimdekiler, meclistekiler ve hatta eski yeni vekiller de acaba benzer bir hastalıktan dolayı AF ve MAĞFİRET dileyecekler mi ?

ABO için düne kadar etmediğini bırakmayanlar, bugün sosyal medyada geçmiş olsun ABO ya da ABO bu millete lazımdı diyecek utanmazlığı nasıl yapabiliyorlar ?

MAÇ BİTMEDİ VE ABO GİTMEDİ …

ABO’yu tanımayanlar maalesef hayatı tanımayanlardır. ABO arkasında sağlam halk kitlesi bulunan, sempatk politika yönetim becerisiyle ciddi bir sevgi kazanan ender insanlarımızdandır. ABO ne yaptı ben bilemem, onu müfettişler bilir. Açıklarlarsa öğreniriz ama ABO Mardin bugün vizyon kazandıysa sadece ve sadece onun geçmiş başkanlıkları döneminde kazandı.

Mardin eğer cidden bir sosyal belediyecilik gördüyse bu tamamen ABO sayesinde oldu. Ne ondan önce, ne de ondan sonra başkanlık yapanların hiçbiri kusura bakmasın ama ABO’nun vizyon başkanlığının kenarından bile geçemedi hiçbiri.

Dediğim gibi ABO gitti. Ama ABO bitmedi. Halen memlekette ve halen o memleketin evladıdır.

Ben 2019 seçimlerinde Mardin Artuklu Belediye Başkan Adayı olarak sahaya inmiştim. Ancak Ak Parti ABO’yu aday gösterdiği gün adaylıktan ABO lehine çekilmiştim. Şimdi ise ABO gittiğine göre kaldığımız yerden devam diyoruz ve hem ABO ile birlikte, hem de tüm Mardin halkıyla birlikte yeniden diriliş ve yeniden Mardin sloganıyla hizmete devam diyoruz. ABO yoksa BEN varım. ABO yoksa TÜM MARDİN VAR. Hiçbir şer güç, ya da hiçbir kirli kalp sevinmesin. Ne Artuklu, ne de Mardin sahipsiz kalmayacak. SANA SÖZ MARDİN …

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

 

Bir cevap yazın