ŞAMPİYON ABO OLDU!

Bence ABO direk Dışişleri Bakanı olmalı.

Kudüs’ü İsrail’in elinden alır bence.

Yunanistan’ı anasından doğduğuna pişman eder ve hatta biraz daha ileri gidip Atina’yı Artuklu’ya Mahalle olarak bağlar.

80’lik ABD Başkanı Biden’in anasını boyar babasına yeniden satar ve Biden birdenbire babasız anasız faili meçhul bir velet olur.

Sağ elini Barzani’nin omuzuna koyar ve sol eliyle Irak’ın döviz rezervini Türkiye’ye çokkk rahat getirebilir.

Arakan’da ki canlarımıza dair vahşeti durdurmak için, imitasyon ihale sistemi geliştirip Çin ekonomisini allak bullak eder ve Türkiye’yi süper güç yapar…

Şimdi siz bunları yazarken dalga geçtiğimi ya da kinayeli bir makale yazdığımı falan sanırsınız …

Asla ve Haşa …

ABO’yu 30 yıldır tanırım. Hatta benden daha yakın kimse tanımaz onu. Bana bu güne kadar zerre kadar Maddi veya Manevi bir tek menfaati bile olmamıştır. 50 söz vermiş ama birini bile yerine getirmemiştir bile diyebilirim. Ama benim ABO’ya cidden çok iyiliklerim ve hayrım dokunmuştur. Bir kere bile satmadım onu. Çünkü ben ABO’nun zekasına hayranım ve onu gerçekten çok severim. Kızdığım zamanlar bile severim onu …

Bu arada bilmeyenler için belirteyim. ABO Mardin Artuklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı’dır. ABO onun bilinen lakabıdır. 7’den 70’e herkes onu ABO diye bilir ve öyle seslenir.

Şimdi bunları neden yazdığıma gelince ; 2019 seçimlerinde hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir isim olan ABO’yu Ak Parti Genel Merkezi aday gösterdi. İl Teşkilatı ve Vekiller daha ilk açıklama anından beri onu istemediler. Hatta onun için tam performanslı çalışanda olmadı. Allah var sadece Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış canla başla onun için ve partisi için çalıştı. Neyse kısacası ABO zaferi elde etmeyi başardı ama daha koltuğa oturduğu ilk günden beri onu o koltuktan indirmek için inanılmaz kumpaslar ve fırsatlar kollandı.

Kimsenin gücü yetmedi. Arkasından küfreden mi dersiniz, büyük ve ciddi iddialarda bulunanlar mı dersiniz, bire bin katıp ortalığı velveleye verenlermi dersiniz, deyin de deyin işte.

Yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırma, çete gibi Belediye yönetme dahil her türlü iddialar havada uçuştu ama tüm bu iddialar havada kaldı. Kimsenin gücü ABO’ya yetmedi.

Geçmişte de yetmemişti, PKK’nın da gücü yetmedi, Ankara’nın da gücü yetmedi, Süleyman Bölünmez’in de gücü yetmedi, şimdiki vekillerin, üst düzey bürokratlarında gücü yetmedi. Kısacası beyler BOYUNUZ YETMEDİ ABO’yu devirmeye. Bu yüzden ortalığı velveleye vermeyi bırakın ve işinize bakın…

Haaa yukarıda yazdığım iddiaları öyle sıradan insanlar etmedi ha. Bildiğiniz şimdiki makam ve mevkide bulunan ve son günlerde her gün ABO ile fotoğraf selfisi çeken zat-ı muhteremler etti. Hatta bizzat bana da ettiler. Ama siyaset işte hem de maşa siyaseti. Kendi kıçları yetmez başkasınınkiyle gerdeğe girmeye çalışan kofti vatanseverler.

Gelelim son TANGO dansına. Daha öncede Artuklu Belediyesi Meclis Üyeleri ABO’ya karşı toplu istifa edeceğiz isyanında bulunmuşlardı. Ama son blöfleri biraz ciddi gibiydi. Ve güya son karar şuydu Pazartesi gününe kadar ABO görevden alınmazsa 12 Meclis üyesi Millet menfaati için topluca istifa edeceklerdi. Bugün Salı ama ne istifa geldi, ne ses çıktı. Kuyruklar kıvrıldı ve kenara sessizliğe geçildi. Parti menfaati millet menfaatinin önüne geçti.

Neyse babam kimse istifa etmesin ama memleket güzel olsun … Bir daha kendi itibarınız için tükürdüğünüzü yalamayın. Hele vekiller, ulan daha geçen aya kadar küfür eden, lanet okuyan ben değildim herhalde… La havleeee. Memleket kime teslim yarabbi.

Bir daha ABO’nun ismini ağzınıza almayın emi. O sizin gibi değil, ERKEK gibi buradayım diyor. Yanlışta yapsa, hatada yapsa, ayıpta yapsa KIVIRMIYOR ve hele ki siz elinde imkan olup da o imkanı kullanmaya kıç taşımayan arkadaşlar. Ağzınızı bir daha açmayın emi. Şerefiniz varmış gibi kalsın bari…

Sonuç olarak ; Ey sevgili ABO Allah yar ve yardımcın olsun. Dünya’nın en zor yerinde Başkanlık yapıyorsun ve kardeşçe bir önerim var sana.

ÖP HEPSİNİ ABO ….

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın