SAHİBİNDEN SATILIK ŞEHİR …

Şener Şen filmlerinin en mükemmeliydi ZÜĞÜRT AĞA … köye zulümle hükmederken ve etrafında yüzlerce MARABA varken GÜN OLA DEVRAN DÖNE misali, bir gün o heybetli ağa, ZÜĞÜRT AĞA’ya dönüşüverdi. Koyun sürüsü misali arkasındaki köylü artık onu sallamıyor ve çiğköfte yoğurup kahvelerde satarak , sokak aralarında kamyonet üzerinde mikrofonla domates satarak başka bir boyuta geçip ADAM olmayı öğrendi.

Makamlar ve Mevkiler aslında bir yönüyle sınavdır. Ne olursan ol, Reis-i Cumhur ol, Bakan ol, Vekil ol, Başkan ol, Vali ol, çookkk zengin iş adamı ol hiç fark etmez. ADAM olmadıktan sonra, kalbin abdestli olmadıktan sonra bugün değilse de, en geç yarın ZÜĞÜRT AĞA oluverirsin.

Tabela asmıştı artık çorak araziye dönmüş ve insanı kalmamış köye. SATILIK diye. Oysa SATMAK Ağa’ya yakışmaz.

SİZ DE SATMAYIN EMİ AĞALAR …

Düşünün !!! Şehrin sahibi kimlerdir ? cevabını bulan yazsın … Yazsın ki satıcılar ortaya çıksın ve bakın bakalım memleketi kaça satıyorlar… SAHİBİNDEN KELEPİR ŞEHİR !!!

Bir başka konuya bakalım ;

Çatalca’da Orman içerisinde muhteşem bir çiftliği Türkiye Kültür Yaşamı çiftliğine dönüştürüyorum. Her projemde olduğu gibi kimseye yük olmadam bu projeyi kalbi abdestli insanlarla tamamlamaya çalışıyorum. İçinde her hafta çıkacak ürünler ve Meyve ağaçlarındaki ürünler muhtarlar tarafından toplanarak yoksul ailelere dağıtılacak ve ilk defa Türkiye’de Meyve Hayratı Bahçesi oluşacak. Çiftlik içindeki villa’da ise Türk kültürünün yaşam yansımaları olacak, ayrıca sanat’ta olacak. Duvarlar Aziz Sancar, Necip Fazıl, Ahmed Arif gibi sanatçı ve bilim adamlarınn köşeleri ile donatılacak. Mardin’in eşsiz resimleri İsmet Yedikardeş’in fırçalarından çıkacak. 7 bölgenin tüm özel unsurlarına bahçedeki Isparta gülleri eşlik edecek.

Buraya kadar her şey harika. Öyle ya da böyle bu proje haziran ayında tamamlanacak. Amaaa sponsor arayışlarımızda yine topu taca atanlar ile karşılaşınca eee artık gına geldi demekten başka bir yol bırakmıyorlar insana. Aman Murat’a destek olmayalım, bunu da başarmasın bari falan diyorlardır içlerinden. Ya da yanımday MIŞ gibi durup … Neyse gün ola devran döne. En azından ZÜĞÜRT Ağa değilim. Fakat bir davet olur, bir bakan falan gelir, ya da ne bileyim sağa sola adam toplanmaya sağlam bütçeler harcarlar bu zat-ı muhteremler. Ama bir kültür projesini sallamak için, topu taca atmak için 50 dereden su getirirler.

Belki de bana destek vermeye korkuyorlar !!! Niye mi ? Niye olduğunu herkes bilir aslında. Olsun dedim ya. Ben herkese destek vermeye ve karşılık beklememeye alışkınım. Bu onların şeref ayarı ve ayıbı olarak kalsın. Ben yine EYVALLAH çekmeden önüme , işime ve ülkeme hizmete bakarım.

Yurt genelinden katılım sağlayan tüm güzel yürekli insanlara ve başta sayın Zeynel Abidin Erdem’e çok teşekkür ediyorum. HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN. YETER Kİ KORKMAYIN …

Bir cevap yazın