VALİ YEME MODASI SÜRÜYOR …

Çalışmayacaksın …

Adil olmayacaksın …

Siyasilerin tekeli hatta emri altında kalacaksın …

En kıytırık bir ilçe başkanı bile iyi geçineceksin …

Görevin Devleti Milleti korumak değil, siyasi herifleri beslemek olacak …

İŞTE O ZAMAN VALİ OLUR , VALİ KALIRSIN …

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Merkeze çekildi …

Son derece doğal bir olay aslında. Devlet’te devamlılık esastır. Vali Abdullah Erin sonsuza kadar Vali kalmayacaktı. Bir Abdullah gider, bin Abdullah gelir elbet. Devlet isimler üzerinde değil. Devlet şerefli neferlerin sisteme hizmetiyle devam eder.

Buraya kadar anlaştık sanırım. Ama Urfa’yı Türkiye’deki diğer illerden ayıran çok önemli özellikler vardır. Bakalım neymiş bunlar.

Urfa’da İsot var

Çiğköfte var

Balıklıgöl var

Göbeklitepe var

Evliyalar Enbiyalar var

İbrahim Tatlıses’ler , Kazancı Bedi’ler var

Yanık sesli türkücüler, ve Vatanı uğruna can veren şehitleri var…

Urfa şanlılığı haketmiş yiğit yürekli insanları var…

Ama bir takım çapulcu herifleri de var …

İpe sapa gelmez siyasetçileri de var …

Abuk sabuk Vekilleri, Belediye Başkanları da var …

Adaletin, hizmetin ve Medeni yaşamın şehre girmesini istemeyen haysiyetsizleri de var.

Bunların bir kısmı maalesef siyasetin erk noktasında hasbel kader yer etmişlikleride var.

Mesela Tıpkı İMAMOĞLU gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanları da var…

Yani kısacası Urfa’da güzelliklerin yanı sıra bir avuç aptal ve yüreksiz siyasetçileri de var, her şehirde olduğu gibi.

Son çıkan kararname ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Vali Abdullah Erin, görev süresi boyunca inanılmaz bir performans ile YAŞAMA DOKUNUŞ gerçekleştiren Valiler arasında yer aldı. Vatanına Urfa’dan hizmet etti. Devletini hakkıyla korudu. Takdir tabi ki Cumhurbaşkanı’na aittir ama bu takdire sebep olan unsurları inceleyecek olursanız, hiçte takdir edilmeyecek nedenlerden dolayı Vali merkeze çekildi. Umarım siyasiler kına yakmışlardır kaide bölgelerine.

Yazımın başında belirttiğim gibi, Devlet kişiler üzerinden yürümez. Bugün Abdullah Vali gitti, Başka Vali gelecek ama Devlet yine devam edecek. Fakat şöyle bir siyaset arenasındaki isimlere baktığınızda Vali performansı ile bu siyasetçi performanslarını kıyaslayacak olursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Vali Erin için gerçek ve samimi anlamda halk gözyaşı döküyor ama eminimki bu siyasetçiler gittiğinde halk zil takıp oynayacaktır.

Sert bir siyasete sahip olan Urfa’da kendisini yakından takip ettiğim Fatih Bucak profiline baktığınızda, Urfa siyasetinde mücadele etmenin ne denli zor ve karmaşık olduğunu daha yakından anlarsınız. Fatih Bucak’ın aşiret ve feodal yapıda ki sosyal adalet dengesini sağlayıcı politikası devam ederken, imitasyon aşiretler modasının türemesi ve olmadıkları halde kendilerine aşiret süsü ya da kanaat önderi süsü vererek siyasete sızan tipler yüzünden Urfa ve benzeri dokudaki yerlerin siyasi dokusu ve toplum gelecekleri Allak bullak oluyor.

Kısacası çıkar uğruna elde edemedikleri olanakların hırsıyla bir Vali’yi yiyebiliyor bu ülkede insanlar.

Ama bekleyip göreceğiz. Çünkü adalet ve hak kazanacak. Geçici bir süre mutluluk yaşayanlar toplumun mutsuzluğuna ve devletin itibarına asla zarar veremeyecek.

Kim bilir belki de çoookkk yakında Cumhurbaşkanının yeni sürprizleri bu şarlatanların geçici mutluluğunu hüzne çevirecektir.

Bakalım. Kar eriyecek ve altındaki her şey ortaya çıkacak …

Bana sert yazma diyorlar. Yazdıkların partiye zarar verir diyorlar.

Hadi oradan lan… diyorum bende…

Hiç kimse, ülkemin yakaladığı istikrar ve huzur ortamını bozamayacak. Ne ittifaklar, ne de iktidar içindeki şahsiyetsiz ve gereksizler.

Her şey Türkiye için. Dünya’ya dik duruş gösteren Cumhurbaşkanının çizgisi içerisinde olmayan herkes traşlanacak ve muhteşem bir Türkiye doğacak.

Vali Abdullah Erin . 4 gündür sana ulaşamıyorum. Yeni görevin hayırlı ve uğurlu olsun. Ülkemin her karış toprağında vatan için gösterdiğin vatan evlatlığından ötürü sana minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Yolun açık olsun. Biliyorum ki sadece Vali olarak değil, daha bir çok görevde tıpkı urfa’da gösterdiğin başarıların daha iyisini de yapacaksın. Devletin şanına leke sürdürtmediğin için. İnsan ayırımı yapmadan ADALET ve HAK çizgisinde ilerlediğin için ALLAH SENDEN RAZI OLSUN …

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Bir cevap yazın