GÖKSU’DAN İMAMOĞLU’NA MARDİN’DEN GOL

Kıyaslama değil bu …

Kısacık yazacağım enteresan bir analiz…

İmamoğlu’nun dillere düşen Trabzon gezisi şovunu daha doğrusu bu şov ile birlikte aldığı siyasi hasarı yazmaya sanırım gerek yok.

Bir Cumhurbaşkanı adayı edasıyla ya da CHP Genel Başkanı falan olduğunu zannederek , biraz da Murat Ongun’un aklına uyarak yaptığı GEZİ MİTİNG havasında oluşan lodos sanırım onu ve siyasi geleceğini sarstı.

E klavuzu karga olanın sonu budur. Başarısızlıklarla dolu bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak elbette zordur.

Trabzon Mitingine ya da kendi deyimiyle ziyaretine sadece Trabzon insanı katılmadı. Trabzon’a yükleme yapıldığını anlamak için çok akıllı olmak gerekmiyor. Kaç milyona mal olan ve bu finanseyi kimin sağladığını bilmediğimiz bu şov, ne İstanbul halkına, ne Trabzon halkına, ne de Türk Milletine herhangi bir anlam ve fayda katmamıştır… Nagehan Alçı ve benzer gazetecilerin verdiği İmamoğlu pozu Türk siyaset tarihinin en komik vakası olarak arenadaki yerini almıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oturma düzeni taklidini de yapmaya çalışan İmamoğlu’nun kibir, Ego ve hırs dolu beden dilini Türk halkı okumuş ve gerekli notu vermiştir zaten.

GELELİM TEVFİK GÖKSU’YA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bildiğiniz gibi İmamoğlu’na göz açtırmayan bir Belediye Başkanı. Ak Partinin İstanbul’daki en önemli aktörlerinden biri.

Göksu, geçtiğimiz günlerde Mardin’e gitti. Çalışma kampı ve bir dizi ziyaret amaçlı gittiği Mardin’de 3 gün kaldı ve halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Milyonlar harcayarak bir organizasyon hazırlatmadı.

Ego Kibir ve Hırs göstergeleriyle davranmadı.

Gördüğü müthiş ilgi karşısında edep ve adap göstergeleriyle karşılık verdi.

Gazeteci toplayıp fotoğraf vermedi, şov yapmadı. ADAM GİBİ GİTTİ – ADAM GİBİ DÖNDÜ

Hava civa satarak antipati kazanmak yerine, mütevazilikle gönüller kazandı

Mevkidaşları , partilileri ve partili olmayan insanlar ile kucaklaşmayı ve samimi birlik görüntüsü vermeyi başardı.

Temaslarında istişare ve iş birliği zeminleri hazırlamayı başardı. Hem Mardin, Hem İstanbul, hem de Türk Milleti kazandı.

Yanında Murat Ongun gibi karga klavuzu yoktu. Onun yanında nitelikli, edep ve adap bilen kendi meclis üyesi Av. Rıdvan Aslan vardı.

Kısacası Tevfik Göksu Mardin’den İmamoğlu’na sağlam bir gol daha attı.

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın