TÜRKİYE HAYRAT BAHÇESİNDE BULUŞUYOR

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen ve Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar yönetiminde hazırlanan Türkiye Kültür ve Yaşam Çiftliği projesinde sona yaklaşılıyor.

Sosyal dayanışma ve kültürel buluşmaların birleşeceği proje çerçevesinde Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek Meyve Bahçesi hayratında ağaçların ekim işlemi tamamlanmak üzere. Bir birinden farklı Meyve ağaçlarının ekim sonrası ilk can suyu üniversite öğrencileri tarafından verilecek.
Meyve Bahçesi Hayrat alanının içerisinde bulunan ve hayır sahipleri tarafından dikilen ağaçlar plakalı olacak ve hem ağaç sahibinin, hem de ilk can suyu veren öğrencinin isimleri ağaç üzerinde yaşayacak.
Ağaçlarda yetişen tüm meyveler muhtarlıklar tarafından sırayla toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtılacak. Projenin yurt geneline yayılması ile ilgili çalışmalarında sürdüğü ve bir çok ilde aynı projenin start çalışmalarının başlaması da projenin BİR TÜRKİYE PROJESİ olma ünvanını da elde etmesine ulaştı.
Zeynel Abidin Erdem ve Dostları Meyve Bahçesi Hayratı alanını oluşturan Ünlü İş Adamı ve Kanaat Önderi Zeynel Abidin Erdem, hazırlanan projeyi yerinde incelemek üzere Çatalca’daki çiftliği kontrol ederek Projenin Mimarı Murat Çuhadar ile istişarede bulundu.
Kültür ve Yaşam Çiftliği alanında bir çok farklı ile ait sembolik alanlar oluşturulmakta olup, kültür konuk evinin duvarlarını ise Ünlü Ressam İsmet Yedikardeş’in Mardin temalı resimleri süsleyecek.
Yaşama Dokunuş çiftliklerinin yurt genelinde aynı konsept’te yayılmasını hedeflediklerini açıklayan Murat Çuhadar şu an itibariyle 20 il valiliği ve Belediye Başkanlıkları ile temasta olduğunu ve bu yıl içerisinde bu iller de aynı konseptin oluşturulmaya çalışılacağını belirtti.
5 Haziran Pazar günü düzenlenecek etkinlik ile lansmanı yapılacak olan çiftliğe Türkiye’nin bir çok ilinden konukların katılım göstermesi bekleniyor.

 

Bir cevap yazın