TÜRKİYE’NİN ALTINDAĞ AİLESİ

TÜRKİYE’NİN ALTINDAĞ AİLESİ

Soyad’ları gibi bir aile. Hem dağ gibiler, hem de altın gibiler. Güneydoğu’da Mezopotamya ovasının asırlardır süregelen savaşları, yoklukları, hüzünleri arasında kökeni asırlar öncesine dayanan en özel ve sosyal adaleti bulundukları topraklara en muhteşem şekliyle yayan özel bir aile.

Bu günlerde hüküm süren rant, ahlaksızlık, mafyatik yöntemli duruşlar, manevi çöküntülere inat, tüm bu menfi tabloların karşısında dimdik durarak ve ailenin her bir bireyinin aynı düstur içerisinde yaşayarak gönüllere yarın inancı aşılayan muhteşem bir aile. Ömeryan bölgesinin en önemli aşiret ve kanaat önderlerinin başında gelirler.

Altındağ ailesi isimler üzerinde değil, maneviyatlar üzerinde nam yapmayı başarmış, nefislerini, ego ve kibri yenmeyi başararak bu güne kadar şan ve şeref dolu, İslamiyet hizmetkarlığı ve devlet’e nefer olan yönleriyle isimlerini ve misyonlarını korumayı başarmışlar.

Ailenin tarihten bu yana bir çok yetişmiş kanaat lideri olmasına karşın aralarında 40 yıl boyunca kesintisiz Belediye Başkanlığı yapmış efsane ve Yaşama Dokunan Adam ünvanıyla tanınan Rahmetli Rıfat Altındağ gelmektedir.

Yukarıda da yazdığım gibi Rahmetli Rıfat Altındağ dahil olmak üzere, ondan sonra aile liderliği yapan hiç kimse kendi isimleri üzerinden değil, misyonlarını sürdürme ve koruma üzerinden hareket etmekteler.

Birçok ilçeye eşit mesafede olması ile farklı bir stratejik öneme sahip olan Ömerli ilçesinde yarım asırdan beri Belediye Başkanlığı ve siyasi doku Altındağ Ailesi tarafından yönetilmektedir. Toplumsal öğreti ve rehabilite adına Altındağ ailesini işlemeye, yazmaya ve anlatmaya devam edeceğim önümüzdeki süreçlerde ancak şimdi Bayram duygusunun dip diri yaşandığı Altındağ ailesinden söz ederek satırlarıma Bayram şekeri tadında nokta koyacağım.

Ömerli ilçesinde yaklaşık bin yıllık muhteşem bir konak’ta yaşayan ailenin Rahmetli Rıfat Altındağ’dan sonra liderliğini Hüsamettin Altındağ ve Yılmaz Altındağ kardeşler yapmaktadır. Yaşadıkları konak sadece tarihi olarak muhteşemlik içermemektedir. O konağın bin yıldan beri bölgeye tarih yazan özellikleridir konağı asil ve muhteşem kılan.

Geleneklerin korunarak yaşatıldığı konak her an insan odaklı ve toplum bazlı hizmetlerin karar ve uygulama merkezi olarak işlevselliğini sürdürmektedir.

Terörün en yoğun yaşandığı süreçte bile , Mezopotamya ovasına bakan terasındaki Türk Bayrağı hiçbir zaman inmedi ve indirilemedi.

Rahmetli Rıfat Altındağ’ın ardından Belediye Başkanlığını oğlu Yılmaz Altındağ ve ardından son seçimlerde Hüsamettin Altındağ kazanarak Altındağ ailesinin siyaset arenasındaki gücü ve konumu korunmuş oldu. Siyaset üstü bir kimlik ve toplum inancını kazanmış olmaları nedeniyle, Ömerli ilçesinde parti isminden ziyade Altındağ isminin varlığı siyasi dizaynı sağlamaktadır.

Medeniyet unsurlarının korunması aile için en önemli kırmızı çizgilerden bir tanesidir. Eğitim ve sosyal gelişim Altındağ ailesinin her ferdinin zorunlu olarak içinde bulunması ve korunması gereken aile yasası kapsamında görüldüğünden ötürü, farklı dallarda başarılı fertler bugün topluma hizmet etmektedirler.

Altındağ konağına girdiğinizde, makam, mevki ve statünüz ile değil, büyük bir edep ile insan kimliğiniz ile karşılanır ve her daim hazır olan Halil İbrahim sofrasındaki yerinizi alırsınız. Gönülden gözlere yansıyan gülüşler ile sizi ailenin çocukları kapıda karşılar ve daha ayvan denilen bölgeye girer girmez büyük bir değer görerek ikramlar ve sevgi dolu sözcüklerle buyur edilirsiniz. Ailenin liderleri tarafından uğurlanana kadar ise yaşayacağınız her an, hayatınızdaki en kıymetli anı olarak hafızalarınıza yerleşir.

Ailenin gençlerinin birbirleri ile uyum ve edep içerisindeki duruşları tam bir MAŞALLAH denecek boyut’ta bir edep ve ahlak göstergesi içerisindedir. Yaşamsal tüm konforlar size sunulmakta ve her aile bireyini o an kendi ailenizmiş gibi kalp bütünleşmesiyle kucaklarsınız. Bayram tüm hücrelerinize işlenir ve yaşınız kaç olursa olsun bir bayram çocuğu duygusu yaşarsınız.

İşte bu ailenin Güneydoğu’daki farklılıklarından biri de budur. Topluma rehabilite olma ve insan olduğunuzu yeniden tüm hücrelerinizde yaşama şansı yaşarsınız.

Bayram’ı bayram tadında yaşatmaya devam eden, Halk’a hizmeti HAK’ka hizmet düsturu ile sürdüren, Maneviyata neferlik eden ALTINDAĞ ailesi adına Sayın Hüsamettin Altındağ ve Yılmaz Altındağ nezdinde tüm Altındağ ailesine minnet ve şükranlarımı sunarım.

Son olarak, Habil ve Kabil kardeşlerin güç zehirlenmesi adına işledikleri kardeş katline inat, Kardeşliğin o muhteşem birlik ve beraberliğini gösteren bu iki muhteşem örnek kardeşe yaşam boyu dua ve hürmetle teşekkür ediyorum.

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

 

Bir cevap yazın