‘Peynirli sandviç Dünya’yı öldürüyor’

İngiliz gazeteci Alex Renton, gıda endüstrisinin iklimi nasıl olumsuz etkilediğini anlattığı ve 5 Mayıs’ta piyasaya çıkacakolan “Dünyamızı Şekillendiren 13 Yiyecek” adlı kitabında, çoğu insana masum görünen bir “peynirli sandviçin” aslında gezegeni öldürdüğünü savundu. Renton kitabındapeynirli sandviçteki malzemelerin fıstık ezmeliveya reçelli sandviçten beş kat daha fazla zararlı emisyon ürettiğini söyledi.

MEDENİYET KADAR ESKİ AMA…

Kitaba göre, süt için inek, koyun ve keçi yetiştirmek“medeniyet kadar eski” olabilir ancakmodern süt çiftçiliği,küresel havacılık ve deniz taşımacılığının toplamı kadar “iklime zarar veren emisyonlara” neden oluyor.

Vanuatu, iklim değişikliğini Lahey’e götürecek

EVDE EKMEK YAPMAK!

Renton, evde ekmek yapımının da dünyaya büyük zarar verdiğini ifade etti. Çok düşük maliyetli toplu üretilen ekmeğin kalitesiz olabildiğini belirten gazeteci,ancak bunun yerine insanların kendi mutfaklarında katkı maddesi içermeyen ekmek pişirmelerinin “fırını ekmek için doğru sıcaklığa ulaştırmaları” nedeniyle10 kat daha maliyetliolduğuna dikkati çekti. Alex Rentonkitabında, insanların bir fırından ekmeksatın alarak hem esnafa para kazandıracağını hem de dünyaya “iyilik” yapacağını belirtti.

Marmara’yı üç ilçe kirletiyor!

Kaynak

Bir cevap yazın