Texture Ne Demek, Türkçesi Nedir? Photoshop’ta Texture Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Texture, fotoğraf düzenlemede photoshop kullananlar için olmazsa olmazı haline gelen bir komut ve işlev olarak geçmektedir. Resimlere farklı dokular kazandırmak için sıklık ile tercih edilen, resimleri daha güzel bir hale gelmesinde aktif rol oynamaktadır.

Texture Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Texture, Türkçe çeviri anlamı doku olarak geçmektedir. Doku kavramı ise, resimdeki var olan dokunun değiştirilmesi ve farklı hale getirilmesi olarak geçmektedir. Photoshop kullanıcılar tarafından kullanılan ve uzmanlık isteyen işlemlerin arasında yer almaktadır.

Photoshop’ta Texture Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Photoshop programı, çok eskilere dayanan ve çekilen resmin düzenleme ve farklı desenler oluşturma konusunda önemli bir yere sahip olan, grafik ve resim düzenleme programı olarak geçmektedir. Texture ise, photoshop içinde 3B doku düzenleme gibi işlemler kolay ve hızlı düzenlenmesi aşamasında, tamamen bir kullanıcı dostu olarak bilinmektedir.

Desen giydirme ve doku ifadesini değiştirme olarak tercih edilen Texture, yeterli eğitim düzeyinin alınması durumunda istenilen seviyeler yerine getirilmiş olmaktadır. Renk değiştirme ve dokudaki birçok sorunun düzeltilmesi aşamasında Texture, işlerin daha kolay ve pratik yapılması sağlamaktadır.

Kaynak

Bir cevap yazın