MÜLTECİ İSTEMİYORUZ

MÜLTECİ İSTEMİYORUZ

Son günlerde Amerika tarafından ortaya atılan ve Afgan mültecilere Türkiye sınırını işaret eden açıklamaları karşısında Türk Dışişleri ani tepki göstererek kabul edilemez desede, belli ki normalleştirilmeye çalışılan yeni bir risk senaryosunun ortasında yer almak üzereyiz. Suriyeliler ile ilgili ülkenin yaşadığı derin sorunlar ve aldığımız ekonomik ve sosyal hasarlar ciddiyetini koruyup, önlem alınmaktan uzak bir hal almasına rağmen, şimdi de Afgan mültecilerin Türkiye’ye gelecek gibi görünmeleri toplumda büyük kaygı ve tepkilere yol açmaktadır.

HÜKÜMET GÖZÜNÜ KULAĞINI TIKAMIŞ !

Suriyeli mültecilerin adaptasyon sorunu yaşamaları nedeniyle çirkin ve rahat tablo sergilemeleri, vergi, sosyal destek gibi ayrıcalıklı ve kendi halkımıza verilmeyen boyutta destek görmeleri, halkı hükümete karşı kırgın ve öfkeli duruma düşürmüştür. Ak Partili Belediyelerin bile kendi şehirlerinde rahatsızlığını hissettikleri ama konuşamadıkları bu konu ile ilgili Chp belediyeleri aleni tepkilerini seslerini yükselterek ortaya koymasına karşın, Hükümet bu konuda gözünü kulağını tıkamış durumda.

AFGAN MÜLTECİLER ÇOK DAHA BÜYÜK SORUN YARATIR

Türkiye’nin demografik ve güvenlik yapısına büyük ölçüde risk yaratacak olan afgan göçmenler sınıra dayanmış durumda. Kültürleri, sosyal, kültürel, eğitim farklılıkları ile Türkiye’de çok ciddi riskler yaratacak profile sahip olan Afgan göçmenlere karşı sınırlarımızda çok ciddi önlem alınması gerektiği konusunda uyarılar yapan araştırmacıların ortaya koyduğu çarpıcı gerçekler Cumhurbaşkanından gizlendiği düşüncesi yaygınlık kazanmış durumda.

 

ONLAR GELİRSE BİZ GİDERİZ TEPKİSİ BÜYÜYOR !

Ülkemizde türlü sebeplerden ötürü istenmeyen ölçüde yaşanan beyin göçü yüzünden bir çok değerli beyinlerimiz yetenek ve niteliklerini Avrupa ve Amerika’da sergilemek zorunda kalıyorlar. Günümüzde ise ülkemizden özellikle genç nüfus baskı politikalrı ve mülteciler konuları yüzünden başka ülkeye gitmek arayışındalar. Araştırmacıların yaptığı anketlerde çıkan sonuçlar arasında, gençlerin suriye ve Afgan başta olmak üzere Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelerden gelen göçmenler yüzünden “ ONLAR GELİRSE BİZ GİDERİZ” diyerek hükümete tepkilerini göstermekteler.

Bir cevap yazın