AK PARTİLİ YÖNETİCİDEN KÜSTAH AÇIKLAMA

Ak Parti Elazığ İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan Gazetecilerin yayınladıkları Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesine dair haberlere mafyatik dil kullanarak küstahça açıklama yaptı. Halkın haber alma hakkını savunan ve halktan siyasi erk’e haber iletme görevi yapan Gazetecilerin sadece kendi fikir ve düşüncelerini yayma ve yazma sorumlulukları varmış gibi bir tavırla Gazetecilere yönelik “YA İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPIN, YA DA BU ŞEHİRDEN GİDİN “ tehtidinde bulundu. Gazetecilik alanında PİR olduğunu yeni öğrendiğimiz Kemal Tan bundan sonraki süreçte Gazeteciliğin ustası olarak mesleğe katkımı sağlayacak yoksa Gazeteci arkadaşlar meslek birlikteliği ile kendisine Gazetecilik kutsallığını ve haddini öğretecek model mi sergileyecekleri merak konusu oldu.

Elazığ Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan’a hatırlatma ( 1 )

• Gazetecilik senin makamsal alan kullanarak dediğini kaleme alma yükümlülüğü bulunan uşaklık mesleği değildir.

• Gazetecilik toplumun haber alma kutsallığına hizmet etme neferidir. Sadece iktidarların değil, muhalefetinde haber içeri olan her haberini yazma ahlakı zorunluluğu olan bir meslektir.

• Gazetecilik bir kamu görevidir ve sen kamu görevi yapanlara küstahça tehtidler savuramazsın

• Gazetecilik tarih geçmişini iyice saklar ve bu sözlerini bir gün senin hafızana yeniden hatırlatır.

• Gazetecilik HAK, ADALET, HUKUK,İNSAN HAKLARI,ERDEMve daha bir çok sorumluluk duygusu içerir. Hak adalet bilmeyen küstahların tehtidine pabuç bırakmaz.

• Gazetecilik bu ülkede barışın tesis edilmesi, sosyal huzurun sağlanması gibi bir çok misyonu üstlenmiş bir meslektir. Kabadayı dili, mafya dili, küstah dil, haddi aşan dil, adaletsizlik dili gibi dillere gerekli cevabı en usta şekilde veren bir eğitmendir.

KEMAL TAN ÖZÜR DİLE

Üstlenmiş olduğun statü senin gazetecileri ya da herhangi birini şehirden kovma hakkı vermez. Toplumun her kesiminin siyasi dil’den beklediği edep ve adap’tır. Var sayalım ki yanlış haber yapılmış, gerekli açıklamanı edep çerçevesinde ve haddini bilerek yapmak zorundasın. Ayrıştırma, ötekileştirme dili kullananların bölücü ruhtan başka bir ruhları olamaz ve Elazığ gibi maneviyata yüksek derecede sahip bir kent’te senin gibi talihsiz açıklama yapan bir parti yöneticisini tanımakla utanç duyduk. Seni, başta Gazeteci camiasından ve sonra Türk Milletinden özür dilemeye davet ediyoruz.

 

 

 

Bir cevap yazın