TÜRKİYE’NİN KOÇLARI WELLNESS AKADEMİDE BULUŞTU.

Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi olan Wellness Sanal Üniversitesi start için gün sayarken, bölüm tanışma toplantıları başladı. Yaşam Koçluğu bölümünde eğitim alacak 103 Koç adayı Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar ile bir araya gelerek ilk yaşam sanat sahnesini gerçekleştirdiler.

Farklı illerden, farklı meslek ve yaş gruplarına mensup koç adayları ilk toplantıda ortaya koydukları performansla tanışma toplantısını muhteşem bir şölene dönüştürdüler. Moderatörlüğünü Diyetisyen Burcu Çeliker ve Wellness Yöneticisi Yeşim Gök’ün yaptığı buluşma toplantısında koç’lar arasında birdenbire gelişen sosyal iletişim kalitesi Türkiye’de özlenen tabloyu bir kez daha ortaya koydu.

Saygı samimiyet ve sevgi aktarımlarının yoğun ve hızlı bir şekilde ortaya konması, pandemi sürecinin sosyal birleşmelere ne kadar ihtiyaç doğurduğunu da göstermiş oldu. Koç’ların kendilerine yönelik sorulan SEN KİMSİN sorusuyla start alan eğitim paylaşımı adayların çektikleri 1 dakikalık video ile renk zenginliklerinin ve kültür zenginliklerinin harmanlanmasına neden olup heyecanı arttırdı.

Video ile yaşama kendi yaşamlarıyla sesleniş yapan Türkiye’nin Yaşam Koçları özetle şunları söylediler ; Salih Macit’in şölen fişeğini yaktığı videosunda sevgi bağının insana dair en önemli ihtiyaç olduğunu belirtirken sadece insana değil doğa’ya ve yaşamın tüm unsurlarına sevgi aşılamak gerektiğini ifade etti.

Muğla’dan Merve Uysal ilkler arasına soktuğu videosunda hayatın akışındaki yolculukların devam ettiğini ve olmuşluk olgunluk gerektirir, olgunluk ise zaman gerektirir diyerek rengini kattı.

Emriye Önder’in heyecan dolu videosunda mutluluk için elinizden geleni yapmaktan vazgeçmemek gerektiğini ifade ederek, can sıkıntısına yer vermememiz gerektiği telkininde bulundu.

Kıvrak zeka kullanan ve süre aşımlı videosuyla sempati toplayan Senem Akmancı sempati ve empati gösteren aşı türü videosuyla enerji yükseltti.

Ben tembelim bana iş yüklemeyin manşetiyle ortaya çıkan Ece Simay Kepenek müthiş bir çalışkanlık performansı göstererek hangi yaşta olursanız olun, hep yolun başındasınız enerjisinin korunması gerektiğini ve sosyal kalabilmenin önemine vurgu yaptı.

Çorum’dan katılan Betül Ayça Bilgin uç noktalardaki sörfün kontrol altına alınması için önce kendiyle sonra herkesle paylaşım sinyalini vererek yaşama dokunuş sorumluluğunu hatırlattı.

Yeşim Demirörs ise müziğin ruha ve geleceğe dair önemini ortaya koymanın dışında negatif ve pozitif ruh halimizin denge yönünün kendi elimizde rehabilite edilebileceğini vurguladı.

İnsanın insana iyi geleceğini söyleyen müziğin sesi Ayça hoca sıra bayrağını Aydın’dan Aslı Ateş Çürükoğlu’na verdi. Kişinin KİM olduğuna dair cevabın yaşam akışı içinde olduğunu söyleyen Aslı Ateş Çürükoğlu mutluluk iksirinin kişilerin içinde olduğunu söyledi.

Veee video bayrağı çift örüklü saçları, neşe dolu gözleri, hüzünlense de hayatın akışının kabulünü yapmayı başarmış Çorum İl Koordinatörü Melike Dibo hoca’ya geçti. Neler söylemediki Melike hoca. Sevin dedi, uzlaşın dedi, kırmayın dedi, gönüllerde bal ürer dedi ve daha diyeceklerini sonralara saklı tuttu.

Van durur mu hiç, Çiğdem Özvural van’dan seslendi savaşçı ruhların dirilmesi için ve varlık yaşam sürdüğünce sürecek dedi.

Aydın’dan Gül Karademir Beyter sırası geldiğinde ben konuşmayı çok severim dedi. Susmayın konuşun dedi en öz haliyle.

Çorum yine ses verdi Sibel Demir’le ve sibel hoca kendinize zulmetmeyin, acımasız eleştirilerden kendinizi koruyun dedi. Kendini sevmek evreni sevmektir mesajı ile seslendi tüm yüreklere.

Ve Aydın’dan bir kahkaha sesi geldi Aytül Ceylan’dan. Yaşadığımız pandemi ve diğer hüzün dolu dünya tablolarından sonra Aytül’ün kahkahası hepimize iyi gelmişti ve onun en büyük mesajı KAHKAHANIZIN ÖLMESİNE İZİN VERMEYİN demek oldu.

Ahanda bizim bıcırık meleğimiz. Milas’tan Kardelen Coşguner girdi videosuyla hayatımıza. Bazen Bale ile dans etti hayatla, bazen hüzünlerini çocuk yüreklere dokunarak bastırdı. Enerjisi belli ki hepimizi yoracak ama o da Türkiye’nin en sağlam koçlarından biri olacak. Bakalım hangimizin hayatına en ummadık bir anda dokunacak.

Tane tane konuşmasıyla lezzet sohbeti Aydın’dan Fadime Çağla Ordu’dan geldi. İncir tadında bir videoyla bizi ne kadar sevdiğini söyledi. İNSAN SEVGİSİYDİ onun vurduğu aşı.

Alın size ülkenin gurur duyacağı bir genç kadın. Adı Eda Nur Özdemir ve yaşı 20. Büyük Türkiye Cumhuriyeti bu gençlerle ilelebet payidar kalacaktır. NOKTA.

Ayşe Çiloğlu girdi Muğla’dan hayatımıza ve insanların mutluluğu ile mutlu olan bir öğretmenin asil sunumunu yaptı bize ve bizlerde ondan öğreneceklerimizle dokuncağız insan yaşamına

Nöbet’ten çıktım, ifadem yorgun dediğine bakmayın bu karizmatik adamın, söylediği her cümle ile koçluğun hakkını en dibine kadar verecek Yüksel Görgeç hemde taa Adıyaman’dan ve dedi ki insan kainatın meyvesidir.

Allah kelamını ağızlara nakşeden o muhteşem hoca yani Emine Dost, öyle bir örnekle koçluğu yaptı ki öte söze gerek yok. Hadis’ten örnekle gülmenin ve gülümsemenin sadaka vermek olduğunu bir kez daha hatırlattı bize.

Ve bir MAŞALLAH denecek gencimiz girdi sıraya Çorum’dan. Adı Erol İŞBİLİROĞLU. Ben derim ki bu gence dikkatle bakın. Bu gencin gözlerinin geleceğinde Ay sözlerinde ise yıldız var. Bu genç bir Türkiye kalitesidir ve ben diyorum ki birgün hepimiz alkışlayacağız bu güzel adamı.

Elimde daha onlarca Yaşam Koçunun muhteşem videoları var ve bir sonraki yazı dizisinde onları ve verdikleri mesajları da okuyacaksınız. Biz birlikte güzeliz. Doğusuyla batısıyla ve tüm renklerimizle güzeliz. Her yaş ve her cinsiyetimiz ile güzeliz. Biz BİR olunca dünya’ya kahkaha attırırız.

Sevgiyle kalın….

 

Bir cevap yazın