VALİ DEMİRTAŞIN ZOR SINAVI

Büyük spekülasyonlara imza atan ve soruşturma süreci devam eden Eski Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın Mardin’de yarattığı şok devam ederken, Mardin Valiliğine atanan Mahmut Demirtaş’ın bu kadar yüklü enkaz karşılığında göstereceği performans merak konusu haline geldi.

MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ’IN İCRAATLARININ BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Mardin halkının yoğun olarak gündeminde bulunan eski vali Mustafa Yaman ile ilgili soruşturma süreci devam ederken, Vali Yaman’ın hem valilik görevinde, hem de Kayyum olarak yürüttüğü Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği sürecinde gerçekleştirdiği icraatlar halkın ciddi rahatsızlıklarına sebep oldu. Haber merkezimize gelen yoğun telefonlarda vatandaşın genel şikayetleri arasında Vali Yaman’ın kişisel ilişkilerle rant elde ettiği, bir takım müteahhit takımı ile özel dostluk kurduğu, kamu kaynakları harcamalarında muammalı rakamların ortada dolaştığı, kendi hemşehrilerine kadro açtığı, zaman zaman Ak Parti il Başkanı gibi davrandığı ve halkın sorunları ile ilgilenmediği konusundaki yoğun şikayetler sürerken, açılan soruşturmalarda göz altına alınan bürokratların yanı sıra kendisinin imza başı olmasına rağmen halen göz altına alınmamasının ardındaki güç merak konusu oldu.

Göreve yeni gelen Vali Mahmut Demirtaş’ın ise bırakılan enkazı nasıl toplayacağı, Elektirik sorunu, kültür turizm alanlarındaki başarısızlıklar, ilçe belediyelerinde bir takım iddiaların araştırılması ve kontrol mekanizmasını nasıl sağlayacağı, alıştırılmış müteahhit takımından nasıl kurtulacağı, şehirdeki kaynak kullanımlarındaki usulsüzlük iddialarını nasıl çözeceği endişe ve merak konusu haline geldi. Sorun yumağı haline gelen Mardin aslında Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak bir yer iken mevcut kokan usulsüzlük konularından dolayı zor bir dönem geçirdiği iddia ediliyor. Haber merkezimiz tüm bu sorunların yakın takibinde olacaktır.

Bir cevap yazın